Superjuffie 2022 Lara Walraven, Foto: Amstelkids

Wie wordt Superjuffie of Supermees 2023 van Amstelveen?

Amstelveen - Kinderen opgelet! Heb jij dit jaar de leukste, grappigste, liefste of meest creatieve juf of meester van Amstelveen en omstreken? Geef hem of haar dan stiekem op voor de Superjuffie & SuperMees-verkiezing 2023. 

'Superjuffen en supermeesters kunnen heel veel. En dat stopt niet alleen bij goed uitleggen. Ze maken ook leuke grappen, kunnen serieus met je praten en houden jouw geheimen geheim. Eigenlijk zijn het supermensen en daarom mogen ze in het zonnetje worden gezet', zo luidt de oproep in de kinderkrant Amstelkids (14). 

Wat moeten kinderen doen?

Laat in maximaal 50 woorden weten waarom jouw juf of meester de titel Superjuffie of SuperMees 2023 verdient. Vul daarvoor het formulier op pagina drie van de kinderkrant in, knip deze uit en lever deze vóór zondag 11 juni in bij boekhandel Libris Venstra op het Stadsplein. De krant is de laatste week van mei op alle basisscholen in Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel verspreid. Maar e-mailen mag ook. Dat kan via info@venstra.nl

Een vakkundige jury zal de aanmeldingen bekijken en drie genomineerden uitnodigen op de speciale uitreikingsmiddag. De hele klas is dan natuurlijk ook welkom.

Winnen

Tijdens deze feestelijke middag maakt de wethouder Onderwijs, samen met de Kinderburgemeester, de winnaar bekend. Hij of zij zal met een mooi prijzenpakket naar huis gaan. Ook aan de winnende klas wordt gedacht én de leerkracht mag zich natuurlijk een heel jaar Superjuffie of SuperMees 2023 noemen!

Organisatie

Sinds 2015 organiseert boekhandel Libris Venstra op het Stadsplein de Superjuffie-en SuperMees verkiezing, vernoemd naar de bekende boekenreeksen Superjuffie en Mees Kees. Vanaf 2021 organiseert ze deze verkiezing samen met de kinderkrant Amstelkids (www.amstelkids.nl).


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels gisteren 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen 18 apr. 2024 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen 18 apr. 2024 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.