Westwijk

Wijkbewoners willen af van scooters en fietsen op Westwijkplein: initiatief gestart

Amstelveen - Bewonersgroep Westwijk is een initiatief gestart om van het Westwijkplein een voetgangersgebied te maken: fietsers en scooters die over het plein rijden zorgen voor onveilige situaties en blijken een doorn in het oog van bezoekers en bewoners.

De Bewonersgroep meldt dat bij een recente inventarisatie aan het licht is gekomen dat bezoekers zich onveilig voelen door de (al dan niet elektrische) fietsen en scooters die over het plein rijden. Ook de winkeliers van Westwijk zien volgens de bewonersgroep graag dat het Westwijkplein voetgangersgebied wordt om de veiligheid te bevorderen.

Stemmen

De bewonersgroep is via het gemeentelijke platform denkmee.amstelveen.nl (klik hier) een initiatief gestart om het Westwijkplein veiliger te maken, door scooters en fietsen te weren. Als het initiatief binnen 90 dagen honderd stemmen haalt gaat gemeente Amstelveen aan de slag met het initiatief. De bewonersgroep hoopt dat veel (wijk-)bewoners en bezoekers hun stem uitbrengen. Dat kan via deze link.

Bewonersgroep Westwijk

Bewonersgroep Westwijk is een platform voor en door bewoners van Westwijk, met een eigen website: www.westwijk.nl. Voor meer informatie kunnen mensen een e-mail sturen naar bewonersgroep@westwijk.nl.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.