Dennis geeft zijn grootouders een lekker wijngeschenk

Wijnkoperij Henri Bloem: 'Zorg goed voor elkaar'

Amstelveen - De Amstelveense wijnkoperij Henri Bloem aan de Amsterdamseweg heeft eigenlijk maar één boodschap voor de naderende feestdagen: ‘Zorg goed voor elkaar en voor jezelf’, zegt de vriendelijke en sociaal ingestelde eigenaar Thijs Jacobs. De medewerkers van Henri Bloem zijn namelijk vooral dankbaar dat zij ondanks de coronatijd en de lockdown klanten nog kunnen en mogen bedienen en ze doen dat verantwoord en met liefde & zorg.

Het team van Henri Bloem Amstelveen hoopt er aan bij te kunnen dragen dat klanten toch gezamenlijk met familie en vrienden kunnen genieten, ook al moet dat dit jaar op een aangepaste manier.

‘Mensen mogen natuurlijk dit jaar alleen in klein gezelschap kerst vieren. Wij kunnen er desgewenst voor zorgen dat familie of vrienden die door de corona-beperkingen niet langs kunnen komen, toch dezelfde wijn of champagne kunnen drinken. We regelen dan dat dezelfde wijn bij familie of vrienden persoonlijk thuis wordt bezorgd.’

Digtaal proosten

Thijs geeft als tips om het niet alleen thuis extra gezellig te maken, maar ook om kerstdiners op elkaar af te stemmen, zodat digitaal geproefd en geproost kan worden met dezelfde gerechten en wijnen. ‘Je kan dan in een intieme kerstsfeer toch op afstand bij elkaar zijn via bijvoorbeeld FaceTime of Zoom. Het gaat mij er vooral om dat mensen thuis toch samen kunnen genieten en oog hebben voor elkaar, ook al is het op afstand.’

Derde kerstdag

Thijs denkt ook dat het vieren van een derde kerstdag (valt op een zondag dit jaar) een goede optie is om in kleine wisselende gezelschappen van zoveel als mogelijk dierbaren te kunnen genieten. ‘Door kerst over drie dagen te verdelen in kleine groepjes, kan je met meer dierbaren samen zijn.’

Goed voorbereid en veilig naar de winkel

Henri Bloem heeft ook adviezen voor de mensen die naar de winkel aan de Amsterdamseweg komen, waar het normaal gesproken een drukte van belang is in de maand december. Zij willen dat, in het belang van alle klanten, winkelbezoeken veilig en prettig verlopen en besteden daarom veel aandacht aan de corona-maatregelen en hygiëne.

‘Bereid je goed voor als je naar de winkel komt. Het scheelt bijvoorbeeld al enorm als je al weet wat je gaat eten en welke wijn je er ongeveer bij zou willen en als je direct voor meer feestdagen inkoopt. Zo blijven we ruimte houden om al onze klanten ondanks de corona-maatregelen goed te kunnen adviseren en te helpen.’

Kom op een rustig moment

Ook raadt hij aan op een rustig moment (bijvoorbeeld ochtenden in het begin van de week) naar de winkel te komen om drukte en frustratie te voorkomen.

‘Zorg goed voor elkaar!’, is het credo van Thijs, die ook wijst op de mogelijkheid om in plaats van een kerskaart een kerstgeschenk via Henri Bloem te versturen. ‘We bezorgen alles in fraaie verpakkingen, natuurlijk ook voor bedrijven.’

Ruimere openingstijden

Om het winkelbezoek beter te kunnen spreiden en om drukte in de winkel te voorkomen hanteert Henri Bloem Amstelveen ruime openingstijden in december.

Henri Bloem Amstelveen is extra open op:

  • Maandag 21 december 09.00-19.00 uur
  • Maandag 28 december 09.00-19.00 uur

De reguliere openingstijden in december zijn als volgt:

  • Dinsdag t/m vrijdag: 09.00-19.00 uur
  • Zaterdag: 09.00-18.00 uur

Wijnkoperij Henri Bloem | Amsterdamseweg 160 | T: 020 640 26 51 | E: amstelveen@henribloem.nl I: www.henribloem.nl


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.