Wijntip: wijn van de maand april bij De Wijnschuur

Wijntip: wijn van de maand april bij De Wijnschuur Foto: De Wijnschuur in Nes a/d Amstel

AMSTELVEEN/NES - De Wijnschuur in Nes aan de Amstel heeft weer drie overheerlijke wijnen van de maand klaarstaan: de Smyrna Sauvignon Blanc & Trebbiano, de Smyrna Grenache & Shiraz en de Smyrna Shiraz & Petit Verdot. Dat wordt genieten zo aan het begin van de lente.

In het huidige Turkije wordt al ruim 7.000 jaar wijn gemaakt. Hierdoor behoort Turkije tot één van de oudste wijnlanden ter wereld. Het is hoog tijd om hier meer bekendheid aan te geven. In april zet De Wijnschuur daarom de  Smyrna lijn van Lucien Arkas Vineyards in als wijn van de maand. Deze wijnen uit de regio Izmir in het westen van Turkije kenmerken zich door gulle, gastronomische wijnen.

Tropisch

De Smyrna Sauvignon Blanc & Trebbiano is een strak droge blend van Sauvignon Blanc & Trebbiano. In de neus ruik je rijp tropisch ruit en citrustonen. Dit zijn fijne zuren met langdurige smaakbeleving. De wijn is heerlijk om zo te drinken en geldt aan tafel als een goede begeleider van gegrilde vis, wit vlees, gefrituurde inktvis of milde geitenkaas.

Aardbei

De Smyrna Grenache & Shiraz geldt als een verrassend stevige, maar tegelijk ook frisse rosé met veel geur van wilde aardbei, rozen en framboos. De rosé is aan te bevelen bij gegrilde tonijn, dimsum en diverse vegetarische-, vis- of kippasta’s.

Zoethout

De Smyrna Shiraz & Petit Verdot geldt als een bijzondere warme en gulle blend van Shiraz & Petit Verdot. De wijn heeft een medium body en beschikt over een geur van braam en framboos met tonen van zwarte peper en licht zoethout. De Smyrna Shiraz & Petit Verdot smaakt perfect bij diverse vleesgerechten en stevige kazen.

Bestellen

Bovenstaande wijnen kosten deze maand slechts €8,95 in plaats van €11,95. Bestel de wijnen van de maand eenvoudig via de webshop van De Wijnschuur!


Reacties