De Wijnschuur in Nes a/d Amstel

Wijntip: wijn van de maand april bij De Wijnschuur

AMSTELVEEN/NES - De Wijnschuur in Nes aan de Amstel heeft weer drie overheerlijke wijnen van de maand klaarstaan: de Smyrna Sauvignon Blanc & Trebbiano, de Smyrna Grenache & Shiraz en de Smyrna Shiraz & Petit Verdot. Dat wordt genieten zo aan het begin van de lente.

In het huidige Turkije wordt al ruim 7.000 jaar wijn gemaakt. Hierdoor behoort Turkije tot één van de oudste wijnlanden ter wereld. Het is hoog tijd om hier meer bekendheid aan te geven. In april zet De Wijnschuur daarom de  Smyrna lijn van Lucien Arkas Vineyards in als wijn van de maand. Deze wijnen uit de regio Izmir in het westen van Turkije kenmerken zich door gulle, gastronomische wijnen.

Tropisch

De Smyrna Sauvignon Blanc & Trebbiano is een strak droge blend van Sauvignon Blanc & Trebbiano. In de neus ruik je rijp tropisch ruit en citrustonen. Dit zijn fijne zuren met langdurige smaakbeleving. De wijn is heerlijk om zo te drinken en geldt aan tafel als een goede begeleider van gegrilde vis, wit vlees, gefrituurde inktvis of milde geitenkaas.

Aardbei

De Smyrna Grenache & Shiraz geldt als een verrassend stevige, maar tegelijk ook frisse rosé met veel geur van wilde aardbei, rozen en framboos. De rosé is aan te bevelen bij gegrilde tonijn, dimsum en diverse vegetarische-, vis- of kippasta’s.

Zoethout

De Smyrna Shiraz & Petit Verdot geldt als een bijzondere warme en gulle blend van Shiraz & Petit Verdot. De wijn heeft een medium body en beschikt over een geur van braam en framboos met tonen van zwarte peper en licht zoethout. De Smyrna Shiraz & Petit Verdot smaakt perfect bij diverse vleesgerechten en stevige kazen.

Bestellen

Bovenstaande wijnen kosten deze maand slechts €8,95 in plaats van €11,95. Bestel de wijnen van de maand eenvoudig via de webshop van De Wijnschuur!


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.