De Wijnschuur

Wijntip: wijn van de maand mei bij De Wijnschuur

AMSTELVEEN/NES - De Wijnschuur in Nes aan de Amstel heeft weer twee overheerlijke wijnen van de maand klaarstaan: Les Vignes Chardonnay-Viognier en Les Vignes Syrah-Viognier van Les Collines du Bourdic. Dat wordt dus genieten geblazen voor de fijnproevers.

Ongeveer twee maanden geleden zijn Dennis Wiersema van de Wijnschuur en Julien Viguurs van Viguurs in wijn naar de Languedoc gereisd om te starten met een mooi nieuw project. Bij Les Collines du Bourdic werden zij fantastisch ontvangen door Christine Pullara en haar team.

In opdracht van deze twee importeurs wordt een fantastische huiswijn serie ontwikkeld, met een goede tweede serie als blend en daarbij ook nog een hout gelagerde versie in rood en wit die na de zomer wordt verwacht. De eerste twee wijnen zijn inmiddels binnen en worden nu gepresenteerd als de wijnen van de maand mei.

Les Collines du Bourdic - Les Vignes Chardonnay-Viognier

Deze door de Wijnschuur eigengemaakte blend van oude wijnstokken is gemaakt van 75% Chardonnay en 25% Viognier. De smaak is geconcentreerd, rijp en zeer zuiver. De witte wijn heeft een vriendelijke en zachte afdronk met aangename aroma’s van bloemen, perzik, abrikoos en acaciahoning. Les Vignes Chardonnay-Viognier is heerlijk als aperitiefwijn of bij de asperges.

Les Collines du Bourdic - Les Vignes Syrah-Viognier

Deze eveneens door De Wijnschuur zelf samengestelde rode wijn is gemaakt van 90% Syrah en 10% Viognier druiven. Door de toevoeging van de Viognier wordt deze Syrah vol en fruitig van smaak en het geeft de wijn een vriendelijk en zacht karakter. Heerlijk rood fruit en wat kruidigheid maken deze typische Syrah uit de Languedoc een wijn van een geweldige kwaliteit voor een lage prijs. De wijn geldt als een goede begeleider bij rood vlees gerechten of lamsvlees en is bovendien zeker ook een aanrader om lekker zo van te genieten.

Bestellen

Bovenstaande wijnen kosten deze maand slechts €6,50* in plaats van €8,50. Bestel de wijnen van de maand eenvoudig via de webshop van De Wijnschuur!

* Dit is de netto prijs; de 12 halen 10 betalen korting is hier niet op van toepassing.

 


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.