De Wijnschuur

Wijntip: wijn van de maand mei bij De Wijnschuur

AMSTELVEEN/NES - De Wijnschuur in Nes aan de Amstel heeft weer twee overheerlijke wijnen van de maand klaarstaan: Les Vignes Chardonnay-Viognier en Les Vignes Syrah-Viognier van Les Collines du Bourdic. Dat wordt dus genieten geblazen voor de fijnproevers.

Ongeveer twee maanden geleden zijn Dennis Wiersema van de Wijnschuur en Julien Viguurs van Viguurs in wijn naar de Languedoc gereisd om te starten met een mooi nieuw project. Bij Les Collines du Bourdic werden zij fantastisch ontvangen door Christine Pullara en haar team.

In opdracht van deze twee importeurs wordt een fantastische huiswijn serie ontwikkeld, met een goede tweede serie als blend en daarbij ook nog een hout gelagerde versie in rood en wit die na de zomer wordt verwacht. De eerste twee wijnen zijn inmiddels binnen en worden nu gepresenteerd als de wijnen van de maand mei.

Les Collines du Bourdic - Les Vignes Chardonnay-Viognier

Deze door de Wijnschuur eigengemaakte blend van oude wijnstokken is gemaakt van 75% Chardonnay en 25% Viognier. De smaak is geconcentreerd, rijp en zeer zuiver. De witte wijn heeft een vriendelijke en zachte afdronk met aangename aroma’s van bloemen, perzik, abrikoos en acaciahoning. Les Vignes Chardonnay-Viognier is heerlijk als aperitiefwijn of bij de asperges.

Les Collines du Bourdic - Les Vignes Syrah-Viognier

Deze eveneens door De Wijnschuur zelf samengestelde rode wijn is gemaakt van 90% Syrah en 10% Viognier druiven. Door de toevoeging van de Viognier wordt deze Syrah vol en fruitig van smaak en het geeft de wijn een vriendelijk en zacht karakter. Heerlijk rood fruit en wat kruidigheid maken deze typische Syrah uit de Languedoc een wijn van een geweldige kwaliteit voor een lage prijs. De wijn geldt als een goede begeleider bij rood vlees gerechten of lamsvlees en is bovendien zeker ook een aanrader om lekker zo van te genieten.

Bestellen

Bovenstaande wijnen kosten deze maand slechts €6,50* in plaats van €8,50. Bestel de wijnen van de maand eenvoudig via de webshop van De Wijnschuur!

* Dit is de netto prijs; de 12 halen 10 betalen korting is hier niet op van toepassing.

 


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.