VTF, Vivian Tusveld
112

Wilde achtervolging eindigt met arrestatie

Schiphol – De bestuurder van een gestolen taxibus is donderdagochtend na een wilde achtervolging, die onder meer over de N201 verliep, aangehouden door de Koninklijke Marechaussee.

De Koninklijke Marechausse achtervolgde vanaf Schiphol-Centrum een Volkswagen Transporter taxibus die als gestolen stond gesignaleerd. 

De bestuurder van de bus ging er met hoge sneleheid vandoor. Tijdens de achtervolging raakte een wagen van de Koninklijke Marechaussee beschadigd door een ramactie en werd ook nog een motorrijder van de Marechaussee bijna van de weg gereden, deze wist nog op tijd aan de kant te springen. 

De achtervolging eindigde uiteindelijk op een doodlopend stuk van de Capronilaan in Schiphol-Rijk, waar de taxibus werd vastgereden. De inzittende werd volgens omstanders met getrokken wapens aangehouden. Op de website Dumpert.nl is een video te zien van de achtervolging.

Voor een inzittende van het voertuig van de Koninklijke Marechaussee is een ambulance opgeroepen. 

 

Foto's boven: VTF, Vivian Tusveld. / Foto onder: Davey Photography, Rob Franken


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.

Corona Amstelveen gisteren 14:33

Corona-virus vastgesteld bij leerkracht Amstelveense basisschool

Amstelveen - Op de Amstelveense basisschool 'School of Understanding' blijkt een leerkracht positief te hebben getest op corona. Alle leerlingen zijn per direct overgestapt op thuisonderwijs en teamleden die binnen anderhalve meter contact hebben gehad met de leerkracht zijn in quarantaine gegaan en getest.

Politiek gisteren 11:49

Burgerbelangen: te weinig ruimte op Amstelveense fietspaden

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) hoort vaak van inwoners dat er te weinig ruimte is op de fietspaden in Amstelveen. Soms ontstaan daardoor onveilige situaties. Sinds de corona-crisis zijn mensen meer gaan fietsen en ook steeds meer op elektrische fietsen. Daarom wil bbA dat het gemeentebestuur de fietspaden van Amstelveen aan een nieuwe beoordeling onderwerpt. 

Amstelveen van voorheen 24 mei 2020 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.