Wilde achtervolging met bizarre snelheden in Amstelveen

Wilde achtervolging met bizarre snelheden in Amstelveen Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - De politie blijkt maandagochtend vroeg met diverse eenheden jacht te hebben gemaakt op een vluchtende automobilist die in het Oude Dorp een stopteken negeerde. Een wilde achtervolging met hoge snelheden dwars door Amstelveen was het gevolg.


- Lees verder onder deze advertentie -

Dat meldt de politie vandaag via Facebook.

Na een eerste achtervolging stopte de auto plotseling aan Poortwachter, waar de bestuurder uit de auto sprong. Die man kon worden aangehouden, maar een andere inzittende van de  vluchtwagen nam het stuur en ging er opnieuw vandoor.

Nu ontstond er een achtervolging waarbij snelheden van ruim 150 km/u werden gehaald. 'Met bizarre snelheden en capriolen wordt er meerdere malen door rood gereden, over fietspaden en kruisingen overgestoken zonder af te remmen', aldus de politie. Meerdere eenheden sloten vervolgens aan en ook de politieheli werd ingezet. Van Amsterdam Zuid ging de achtervolging vervolgens richting Uithoorn, waar de bestuurder de auto aan de kant zette bij het Shell-tankstation om er rennend vandoor te gaan. Hij werd direct in de kraag gevat en aangehouden.

Beide verdachten zijn jongemannen uit Amsterdam en Amstelveen. Hun rijbewijs is ingevorderd en er zal een mededeling worden gedaan m.b.t. hun rijvaardigheid bij het CBR. De politie heeft de bermen bij het tankstation nagezocht omdat het vermoeden was dat de bestuurder iets had weggegooid, maar er werd niets aangetroffen. De twee verdachten zijn na verhoor heen gezonden.

 


Reacties