De teksten zijn inmiddels verwijderd.

Winkel Lindenlaan opnieuw getroffen: 'Dit gaat in je hoofd zitten’

Amstelveen – De Indiaas-Pakistaanse specialiteitenwinkel Zohra aan de Lindenlaan in Amstelveen blijkt opnieuw doelwit te zijn geworden van provocaties. De stoep voor de winkel werd volgekalkt met de tekst ‘Geen halal in onze straat’.

Het was niet de eerste keer dat de winkel werd getroffen. De (hoofd-)slager van de winkel zegt al voor de vijfde keer de dupe te zijn, steeds op andere manieren. De angst zit er flink in.

Poep en vernielingen
Eerder al werd de winkel, waar dus een slagerij deel van uitmaakt, besmeurd met poep en ook werden vernielingen gepleegd. De slager voelt zich inmiddels allerminst veilig en kan er met zijn hoofd niet meer bij.

‘Dat dit anno 2020 in Nederland nog steeds gebeurd. Ik had dit nooit verwacht toen ik drie jaar geleden in Nederland kwam wonen,’ zegt hij verbouwereerd. ‘Ik begrijp het gewoon niet, ik weet eigenlijk niet wat ons overkomt. Ik heb ontzettend veel fijne en aardige klanten, onder wie veel Nederlanders. Ik heb nooit problemen, dit verwacht je gewoon niet in Amstelveen’, zegt hij.

tekst_Zohra.jpg

Volgens het Twitter-account rechts in verzet willen de actievoerders met de teksten protest maken tegen de verkoop van ritueel geslacht vlees. De teksten, die professioneel waren aangebracht, zijn vanmorgen direct verwijderd door de gemeente, maar voor de slager is het nare gevoel daarmee niet weg. ‘Dit gaat in je hoofd zitten.’

De winkel krijgt in ieder geval veel steun van klanten, die geschrokken zijn en schande spreken van de teksten. 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (41)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 41e dag dat de avondklok geldt, een foto uit de wijk Kronenburg.

Wonen gisteren 15:38

Woningweigeraars maken geen kans meer op woning via speciale regeling voor 28-34-jarigen

Amstelveen - Amstelveen gaat net als in 2019 en 2020 ook dit jaar, buiten WoningNet om, twintig  woningen van Eigen Haard beschikbaar stellen aan Amstelveense woningzoekenden in de leeftijd tussen 28 en 34 jaar via een speciale maatwerkregeling. Er blijken de afgelopen twee jaar diverse woningzoekers te zijn geweest die een via de regeling aangeboden woning weigerden.