De teksten zijn inmiddels verwijderd.

Winkel Lindenlaan opnieuw getroffen: 'Dit gaat in je hoofd zitten’

Amstelveen – De Indiaas-Pakistaanse specialiteitenwinkel Zohra aan de Lindenlaan in Amstelveen blijkt opnieuw doelwit te zijn geworden van provocaties. De stoep voor de winkel werd volgekalkt met de tekst ‘Geen halal in onze straat’.

Het was niet de eerste keer dat de winkel werd getroffen. De (hoofd-)slager van de winkel zegt al voor de vijfde keer de dupe te zijn, steeds op andere manieren. De angst zit er flink in.

Poep en vernielingen
Eerder al werd de winkel, waar dus een slagerij deel van uitmaakt, besmeurd met poep en ook werden vernielingen gepleegd. De slager voelt zich inmiddels allerminst veilig en kan er met zijn hoofd niet meer bij.

‘Dat dit anno 2020 in Nederland nog steeds gebeurd. Ik had dit nooit verwacht toen ik drie jaar geleden in Nederland kwam wonen,’ zegt hij verbouwereerd. ‘Ik begrijp het gewoon niet, ik weet eigenlijk niet wat ons overkomt. Ik heb ontzettend veel fijne en aardige klanten, onder wie veel Nederlanders. Ik heb nooit problemen, dit verwacht je gewoon niet in Amstelveen’, zegt hij.

tekst_Zohra.jpg

Volgens het Twitter-account rechts in verzet willen de actievoerders met de teksten protest maken tegen de verkoop van ritueel geslacht vlees. De teksten, die professioneel waren aangebracht, zijn vanmorgen direct verwijderd door de gemeente, maar voor de slager is het nare gevoel daarmee niet weg. ‘Dit gaat in je hoofd zitten.’

De winkel krijgt in ieder geval veel steun van klanten, die geschrokken zijn en schande spreken van de teksten. 


Meer nieuws

Algemeen 26 mei 2023 16:11

Bedrijfspand Veilmeesterweg Amstelveen opnieuw doelwit: rolluik opgeblazen

Amstelveen - In de nacht van dinsdag 9 mei op woensdag 10 mei 2023 blijkt bij een bedrijfspand op de Veilmeesterweg in Amstelveen - dat al twee keer eerder werd beschoten - een explosief af te zijn gegaan, waarbij het pand beschadigd raakte. Dat meldt de politie vandaag in de hoop dat mensen die meer weten over de kwestie zich willen melden.

Algemeen 26 mei 2023 11:22

Speciaal getrainde wijkboa’s van start in Amstelveen

Amstelveen - De gemeente zet vanaf deze week in diverse Amstelveense gebieden speciaal getrainde wijkboa's in, als aanvulling op het overbelaste politiekorps. De specifiek getrainde wijkboa's worden aanvullend op de wijkagenten de ogen & oren van de wijk om zo de veiligheid en leefbaarheid te vergroten.

112 26 mei 2023 09:12

Auto over de kop op de A9

Amstelveen - Op de A9 bij Amstelveen is in de nacht van donderdag op vrijdag een auto over de kop geslagen na een botsing tegen een scheidingswand. Er waren geen andere automobilisten bij betrokken.