Winkel Lindenlaan opnieuw getroffen: 'Dit gaat in je hoofd zitten’

Winkel Lindenlaan opnieuw getroffen: 'Dit gaat in je hoofd zitten’ Foto: De teksten zijn inmiddels verwijderd.

Amstelveen – De Indiaas-Pakistaanse specialiteitenwinkel Zohra aan de Lindenlaan in Amstelveen blijkt opnieuw doelwit te zijn geworden van provocaties. De stoep voor de winkel werd volgekalkt met de tekst ‘Geen halal in onze straat’.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het was niet de eerste keer dat de winkel werd getroffen. De (hoofd-)slager van de winkel zegt al voor de vijfde keer de dupe te zijn, steeds op andere manieren. De angst zit er flink in.

Poep en vernielingen
Eerder al werd de winkel, waar dus een slagerij deel van uitmaakt, besmeurd met poep en ook werden vernielingen gepleegd. De slager voelt zich inmiddels allerminst veilig en kan er met zijn hoofd niet meer bij.

‘Dat dit anno 2020 in Nederland nog steeds gebeurd. Ik had dit nooit verwacht toen ik drie jaar geleden in Nederland kwam wonen,’ zegt hij verbouwereerd. ‘Ik begrijp het gewoon niet, ik weet eigenlijk niet wat ons overkomt. Ik heb ontzettend veel fijne en aardige klanten, onder wie veel Nederlanders. Ik heb nooit problemen, dit verwacht je gewoon niet in Amstelveen’, zegt hij.

tekst_Zohra.jpg

Volgens het Twitter-account rechts in verzet willen de actievoerders met de teksten protest maken tegen de verkoop van ritueel geslacht vlees. De teksten, die professioneel waren aangebracht, zijn vanmorgen direct verwijderd door de gemeente, maar voor de slager is het nare gevoel daarmee niet weg. ‘Dit gaat in je hoofd zitten.’

De winkel krijgt in ieder geval veel steun van klanten, die geschrokken zijn en schande spreken van de teksten. 


Reacties