Wethouder EZ Floor Gordon, voorzitter van Bedrijveninvesteringszone Kostverlorenhof Atilla Meulenbelt en de eigenaren van Jenn's Boutique, Amstelveen Repair, Pachamama en MayVy.

Winkelcentrum Kostverlorenhof ontvangt subsidie van Provincie NH

Amstelveen - De provincie Noord-Holland geeft winkelcentrum Kostverlorenhof  €18.550 subsidie om in 2021 een start te maken met de versterking van het winkelcentrum en de unieke en onderscheidende merkbeleving van het winkelcentrum in beeld te brengen en te promoten.

De subsidie kon worden toegekend omdat ondernemers en eigenaren verenigd zijn in een zogenoemde 'Bedrijven Investering Zone', afgekort BIZ. Een BIZ is een vorm van een ondernemersvereniging waar alle ondernemers in het winkelgebied financieel aan bijdragen.

Voordelen BIZ

Wethouder Gordon: ‘De ondernemers van Kostverlorenhof investeren, door samen te werken in een BIZ, tijd en geld in het verbeteren van hun winkelgebied. Samenwerken in een BIZ heeft diverse voordelen, bijvoorbeeld collectief en goedkoper diensten inkopen. Daarnaast profiteert iedereen mee van een aantrekkelijker, bekender en veiliger winkelgebied.’

Felicitatie

Gordon feliciteert de ondernemers van Kostverlorenhof van harte met de toekenning van deze prachtige subsidie van de provincie en wenst hen veel succes bij het realiseren van de ambities: ‘Ik ben blij dat we hier als gemeente een concrete bijdrage aan hebben kunnen leveren en hoop dat we de komende jaren ook andere winkelgebieden kunnen ondersteunen in hun ambities.’

Streetbranding

De provincie Noord-Holland en de ondernemers van het winkelcentrum Kostverlorenhof zijn het met elkaar eens geworden om de ambities van het winkelcentrum waar te maken. Een van deze ambities betreft het doorlopen van een streetbrandingsproces: het in beeld brengen hoe bijzonder het winkelcentrum is. Samen met winkelstraatmanagers Janine Oudeman en Hinde Schmidt gaan de ondernemers van de BIZ Kostverlorenhof in 2021 starten met onder meer streetbranding. Goede streetbranding helpt om nieuwe klanten aan te trekken, bestaande relaties te versterken en de klantloyaliteit te vergroten.

Events

De ondernemers van Kostverlorenhof hebben 4 jaar geleden de Bedrijven Investering Zone (BIZ) Kostverlorenhof opgericht. Ook de eigenaren van het winkelcentrum zijn verenigd in een BIZ en gezamenlijk gaan deze twee BIZzen de winkelstraatmanagers aansturen. Een winkelstraatmanager neemt taken van bestuursleden over, denk aan: events opzetten, nieuwsbrief verspreiden, vragen van ondernemers beantwoorden en treedt op als contact-persoon richting de gemeente namens alle ondernemers. Ter gelegenheid van de start van de winkelstraatmanagers is op de Facebookpagina van Winkelcentrum Kostverlorenhof een promotievideo geplaatst over de diversiteit van het winkelcentrum.

Versterkt winkelgebied

De twee BIZzen van Kostverlorenhof hebben de laatste jaren, onder de bevlogen leiding van Atilla Meulenbelt (Subzero’s Gelato en voorzitter van de BIZ) laten zien hoe een BIZ een winkelgebied kan versterken. Mede dankzij de subsidie van de Provincie kan de BIZ versneld professionaliseren’ met winkelstraatmanagement en, binnenkort, dankzij de Streetbranding een goed onderbouwd promotie en marketingplan.

Deze subsidie kan alleen aangevraagd worden door ondernemersverenigingen zoals een BIZ.Bij een provinciale subsidie-aanvraag ondersteunt het Amstelveense ondernemersloket van Economische Zaken de BIZ bij de aanvraag en schrijft een aanbevelingsbrief.

Meer informatie over een BIZ en gemeentelijke of provinciale subsidies kan worden verkregen door een e-mail te sturen aan ondernemersloket@amstelveen.nl Accountmanagers bedrijven van de gemeente staan voor ondernemers klaar.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.