De Coop sloot vandaag om 13.00 uur de deuren

Winkelcentrum Waardhuizen verder zonder supermarkt; Coop sluit deuren

Amstelveen - Winkelcentrum Waardhuizen moet in ieder geval voorlopig verder zonder supermarkt. Het Coop-filiaal sloot vanmiddag om 13.00 uur de deuren en zal niet meer heropenen.

De sluiting werd vanmiddag wereldkundig gemaakt door Winkelcentrum Waardhuizen. Het is voor het eerst in de historie van het winkelcentrum dat de supermarkt verdwijnt. Ooit begonnen als supermarkt Streefland begin jaren 80, zaten er door de jaren heen diverse formules.

Coop nam in het najaar van 2014 intrek in het Waardhuizen-filiaal (officieel Parlevinker). Daarvoor was het jarenlang een C1000. Het filiaal werd bij de intrede van Coop in 2014 ook uitgebouwd, maar dat heeft niet mogen baten.

Veel buurtbewoners betreuren de sluiting van de supermarkt en willen graag een buurtsuper terug, vooral voor de ouderen in de wijk. Voorlopig zijn inwoners van Waardhuizen voor de dichtsbijzijnde supermarkt aangewezen op Winkelcentrum Middenhoven (AH) of Groenhof (Lidl, Jumbo en AH).

Fusie Coop en Plus

De sluiting van het Coop-filiaal ging al lange tijd rond in de buurt. Sinds dat Coop en Plus in 2022 officieel fuseerden zijn diverse Coop-filialen in het land verder gegaan onder de naam Plus. Tal van Coop-filialen worden gefaseerd omgebouwd tot Plus, zoals recent aan de Van der Hooplaan in Amstelveen, maar Plus sluit dus ook filialen.

Coop Amstelveen

Over sluitingen wil Plus voor wat betreft de Amstelveense situatie tot dusver bitter weinig kwijt. In Amstelveen zaten drie Coop-filialen (Van der Hooplaan, Parlevinker en Lindenlaan). Alleen laatstgenoemde is nog een Coop. Sinds dat Plus eind vorig jaar bekend maakte het Coop-filiaal Van der Hooplaan om te bouwen tot Plus, hulde Plus zich in stilzwijgen over de toekomst van de Coop-filialen Parlevinker en Lindenlaan, na eerdere vragen van AmstelveenZ.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.