112

Winkeldief Stadshart rent met meerdere gestolen jassen aan A9 op; moet (zich) overgeven

Amstelveen - Beveiligers van warenhuis de Bijenkorf in winkelcentrum Stadshart Amstelveen hebben vrijdagavond met succes een winkeldief weten te pakken, die met meerdere gestolen jassen aan probeerde te ontsnappen door Rijksweg A9 op te rennen.

Toen de beveiliging de dik bepakte winkeldief - hij had meerdere jassen over elkaar heen aangetrokken - in de smiezen kreeg zette de dief het op een rennen. De beveiligers zetten daarop de achtervolging in. De dief probeerde te ontsnappen door een stuk verderop de oprit van Rijksweg A9 bij het centrum op te rennen, maar de beveiligers gaven niet op en wisten de man, die bevangen raakte door de hitte, in de kraag (of in dit geval de kragen) te vatten.

Overgeven

Daarop werd de dief mee terug genomen naar de winkel, waar de gealarmeerde politie al paraat stond. Politie Amstelveen maakt vrijdagavond melding van het merkwaardige voorval op Instagram. Agent Jim spreekt van een nogal 'interessante casus'. De dief was namelijk zo warm geworden van het rennen met alle jassen aan dat hij na zijn aanhouding onwel werd in de winkel. De dief moest overgeven van misselijkheid en spuugde de winkelvloer onder.

Cel in

'Kennelijk was hij niet zo gewend de oprit van een snelweg op te rennen,' zegt agent Jim. De dief is na zijn mislukte avontuur met een busje overgebracht naar een cellencomplex. De politie heeft getuigen gehoord en door de winkelmanager is aangifte gedaan.


Meer nieuws

112 vandaag 07:40

Politie maakt einde aan vernuftig uitlaatorkest in Aalsmeer

Aalsmeer - De politie heeft afgelopen week een einde gemaakt aan een ongevraagd uitlaatorkest van een automobilist, die met een vernuftig trucje de uitlaatdemper van zijn auto uit kon schakelen om extra veel herrie te maken.

Advertorial Zakelijk gisteren 15:58

A&H Finance: compleet en onafhankelijk hypotheekadvies

Amstelveen - Hypotheekadvieskantoor A&H Finance geeft al vijftien jaar financieel advies vanuit Amsterdam, Diemen en sinds kort vanaf de nieuwe locatie aan de Amsterdamseweg 71 in Amstelveen. Koop je voor het eerst een huis, je volgende huis, wil je stevig gaan verbouwen of krijg je nog dit jaar een schenking: iedereen kan voor financieel hypotheekadvies terecht bij één van de vijftien adviseurs van A&H Finance.