Ditsy Kulk, winnaar vakjury prijs

Winnende foto's 'Natuurlijk Amstelveen' in Cobra Museum te zien

Amstelveen - De winnende foto's van de fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen zijn tot en met 16 juni te zien in het Cobra Museum voor Moderne Kunst.

Op 24 mei werden de winnaars bekendgemaakt. Samen met de jury en de Kinderburgemeester Milanka reikte Wethouder Stadspromotie en Economische zaken Adam Elzakalai de prijzen uit. 

In de lente is de natuur van Amstelveen op haar mooist. Aanleiding voor Visit Amstelveen om, in samenwerking met Canon, een fotowedstrijd te organiseren. Op ontdekkingstocht door polders, parken en het Amsterdamse Bos werden er ruim 500 natuurfoto’s gemaakt. 

Wethouder Adam Elzakalai: “Het doel van deze fotowedstrijd was dat we met Visit Amstelveen deze mooie natuur onder de aandacht konden brengen, zodat bezoekers en inwoners hier nog meer van kunnen genieten. We kregen meer dan 500 inzendingen, prachtige foto’s van bekende en minder bekende natuurplekken in Amstelveen. Vervolgens hebben ruim 850 mensen gestemd voor de publieksprijs. Ik ben trots op de mooie foto’s van zowel de winnaars als de genomineerden.”

De winnaars uit de categorieën ‘volwassenen’ en ‘kinderen t/m 12 jaar’ zijn gekozen door een vakjury bestaande uit Bas Meelker (landschapsfotograaf), Tom Zwerver (producer natuureducatie Amsterdamse Bos) en Moïsha Kruijer (collectiebeheerder Cobra Museum voor Moderne Kunst). Daarnaast zijn er twee publiekswinnaars. De winnaars worden gepresenteerd op een speciaal ontworpen fotopaneel. 

Winnaars
De winnaar van de juryprijs in de categorie volwassenen werd Ditsy Kulk met onderstaande kiek genomen op de hoek van de Nesserlaan en de Middenweg in de Bovenkerkerpolder.

68 Ditsy Kulk.jpg

De winnaar van de juryprijs ‘kinderen t/m 12 jaar’ werd Anushree Prakash met onderstaande foto van heempark de Braak:

15 Anushree Prakash (kids).jpg

De publieksprijs voor volwassenen ging naar Charlotte Brand met onderstaande foto uit het Amsterdamse bos.

218 Carlotte Brand.jpg

Arya Arici won de publieksprijs bij de jeugd met bijgaande foto van de bloesem in het bloesempark:

25 Arya Arici (kids).jpg

Expositie in het Cobra Museum voor Moderne Kunst

De expositie in de Voordrachtszaal loopt van 25 mei t/m zondag 16 juni en is op woensdagen gratis te bezoeken voor Amstelveners. Kijk op www.visitamstelveen.nl/natuur als je ook wilt genieten van de natuur in Amstelveen.


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.