De nieuwe eigenaren van De Kazerie Maxim en Jessica Pichard (l), met terugtredende oprichters Rick en Heleen Brantenaar (r). Beeld: Anko Stoffels

Wisseling van de wacht bij De Kazerie

AMSTELVEEN - De vooraanstaande delicatessenwinkel De Kazerie aan de Van der Hooplaan verandert per 1 oktober 2017 van eigenaar. Heleen & Rick Brantenaar dragen hun geliefde winkel over aan Jessica & Maxim Pichard. Absoluut geen vreemden: het duo was de reden dat Helaan & Rick de zaak 7 jaar geleden startten. ‘Ze zijn onze leermeesters’, zeggen Heleen en Rick.

Ja, het doet Heleen & Rick pijn. Ze bouwden De Kazerie de afgelopen jaren uit tot een van de meest geliefde delicatessenwinkels in de regio, maar de gezondheid van Heleen laat werken niet langer toe, dat werd de afgelopen kerstperiode, tijdens grote drukte, echt duidelijk. Ze kampt met een auto-immuun ziekte, waardoor aan het succesvolle avontuur noodgedwongen een einde moest komen. Met dezelfde passie en bevangenheid doorwerken zou het vergaande gevolgen hebben voor haar gezondheid.

Dankbaar
‘Ik denk niet dat we het drooghouden op de afscheidsreceptie op 30 september,’ slikt Heleen. Vanaf dat moment neemt namelijk Jessica, gesteund door Max, de zaak over. Maar hoe pijnlijk het ook voor Heleen & Rick is: ze zijn dolblij en dankbaar dat het ervaren duo de winkel overneemt. Ze weten zeker dat de trouwe klanten niet teleurgesteld zullen worden.

Nieuwe gezicht
Jessica wordt het nieuwe gezicht van De Kazerie: de vrolijke en enthousiaste blondine kan niet wachten om straks  aan de slag te gaan. ‘Het is voor mij een droom die uitkomt. Ik wilde dolgraag weer een eigen winkel en dan zo’n mooie zaak over kunnen nemen, prachtig. Ik heb er ontzettend veel zin in,’ zegt ze enthousiast.

Knappe vrouw
Vanaf 1 september wordt Jessica vast wegwijs gemaakt in De Kazerie. ‘Er verandert niets, alleen nu staat er nog een lelijke kerel en straks een knappe vrouw,’ knipoogt Rick. Het tekent de band en het vertrouwen tussen de ondernemers, die goed op elkaar zijn afgestemd.

Leermeesters
Jessica – en ook Max - had eerder een eigen winkel en is zeer ervaren. Ze vullen aan dat ze het bijzonder knap vinden wat Heleen & Rick hebben opgebouwd aan de Van der Hooplaan. Zoals gezegd waren ze leermeesters en waren ze nauw betrokken bij de totstandkoming. ‘In het begin belde ik wekelijks om te vragen hoe het ging, maar de zaak groeide zo snel dat dat op een gegeven moment niet meer nodig was’, zegt Max.

Voorbeeld
‘Uiteindelijk hebben wij ook veel van Heleen & Rick geleerd, het is een voorbeeldzaak’, zegt Jessica. De unieke en kwalitatieve producten, de vooraanstaande hygiëne en de vertrouwde service van De Kazerie blijven volledig intact. En ook het vertrouwde personeel blijft. Klanten van De Kazerie hoeven zich geen moment zorgen te maken en kunnen voor al hun favoriete producten terecht. Van de prijswinnende soepen, kakelverse kant- en klaarmaaltijden tot belegde broodjes en natuurlijk het fantastische assortiment kaas en de vele zeldzame delicatessen: De Kazerie blijft De Kazerie!

RECEPTIE VOOR VASTE KLANTEN
30 september 09.00-17.00 uur
De Kazerie - Van der Hooplaan 197. Telefoon: 020 341 12 31
www.dekazerie.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport vandaag 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Algemeen gisteren 17:58

Maai Mei Niet: minder maaien, meer biodiversiteit

Amstelveen - Amstelveen doet mee aan de landelijke campagne ‘Maai Mei Niet’. Om de biodiversiteit te vergroten maait de gemeente de gehele maand mei bermen, bloemweiden en geselecteerde gazonstroken niet. Minder maaien zorgt voor meer bloemen en bijen.