De vertrekkende raadsleden op de foto met de burgemeester

Wisseling van de wacht bij gemeenteraad: afscheid van 21 raadsleden

Amstelveen - 21 van de 37 raadsleden in Amstelveen hebben dinsdagavond tijdens de laatste raadsvergadering van de raadsperiode 2018-2022 afscheid genomen. Vanavond (woensdag) wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

De gemeenteraad van Amstelveen vergaderde gisteren voor de laatste keer in deze raadsperiode. Burgemeester Tjapko Poppens sprak de raad als geheel toe, waarna hij ook persoonlijk het woord richtte tot alle vertrekkende raadsleden.

Poppens gaf in zijn rol als voorzitter van de raad aan trots te zijn op de manier waarop de raad in deze bestuursperiode gezamenlijk sturing heeft gegeven aan het beleid van de gemeente Amstelveen: 'De verhoudingen tussen raad en college zijn goed en er wordt in de Amstelveense raad over het algemeen constructief gedebatteerd en samengewerkt. Dat betekent niet dat u het altijd met elkaar eens bent, maar u bent niet een raad die elkaar niks gunt. Dat is niet in alle gemeenteraden zo.’

Koninklijke Onderscheiding

Marga van Herteryck, raadslid van bbA, ontving een Koninklijke Onderscheiding voor haar twaalfjarig raadslidmaatschap. Zij is bij haar afscheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Raadslid Marga van Herteryck en burgemeester Tjapko Poppens.jpg

Marga is acht jaar raadslid geweest van het CDA en de laatste vier jaar van Burgerbelangen Amstelveen (bbA). Zij werd geroemd om haar sociale inslag en de wijze waarop zij draagvlak creëert door het zoeken naar harmonie en overeenkomsten.

Vertrokken raadsleden

afscheid_gemeenteraadsleden_amstelveen_2022_gemeenteraad (1).jpg

Op de foto (vlnr): Victor Fequin (VVD), Sandra van Engelen (CDA), Marga van Herteryck (bbA), Bas Zwart (VVD), Marina Casadei (SP), Pier Rienks (CDA), Robert Zuidbroek (D66), Tom Coumans (VVD), Anne Mieke van der Vet (D66), Bert de Pijper (ChristenUnie) Tjapko Poppens (BM), Edwin van der Waal (D66), Guido Dennenbroek (PvdA), Remco Snoek (VVD), Arjan Gerritsen (VVD), Hans Bulsing (VVD), Paul Feenstra (VVD), Jacqueline Solleveld Olthof (bbA).

Niet op de foto: Benjamin Smalhout (VVD), Cheimaa Aouni (GroenLinks), Martin Kortekaas (GroenLinks), Danielle Hacquebard (OCA).

De laatste raadsvergadering van deze periode, inclusief de toespraken van de burgemeester en de scheidend raadsleden, is online terug te zien (Klik op onderstaande Play Button)


Meer nieuws

Sport vandaag 09:19

Amsterdamse Bos Golf op 27 juni: inschrijven nog mogelijk

Amstelveen - De 11e editie van de Amsterdamse Bos Golf komt er weer aan. Op dinsdag 27 juni 2023 is het Amsterdamse Bos voor één dag omgetoverd in een 18 holes golfbaan. De voorbereidingen zijn in volle gang. Inmiddels hebben zich al veel mensen opgegeven, maar er kunnen er nog een paar bij. Met een flight of individueel!

Kunst & Cultuur vandaag 08:12

Open Ateliers 2023: 60 professionele kunstenaars openen de deuren

Amstelveen - De Atelierroute komt er weer aan. Op zaterdag 17 en zondag 18 juni openen 60 professionele kunstenaars tijdens de Open Ateliers 2023 van 11.00 tot 17.00 uur hun deuren om iedereen kennis te laten maken met hun werk. Voorafgaand aan dit weekend is er bij het Cobra Museum een gratis Centrale Expositie waar de deelnemende kunstenaars ieder alvast één werk laten zien. Ontdek tijdens deze dag verschillende disciplines en laat je verrassen door de gevarieerde kunstwereld.

Evenementen & Activiteiten gisteren 09:38

Tweede editie De Kegel Family Fair op zaterdag 24 juni

Amstelveen - De eerste editie vorig jaar van De Kegel Family Fair was een groot succes. Op zaterdag 24 juni vindt daarom de tweede editie plaats. Tussen 12.00 en 18.30 uur wordt het terrein van de Kegel aan de Bovenkerkerweg omgetoverd tot een heus walhalla voor jong en oud.

Kunst & Cultuur gisteren 07:25

Cobra Museum viert 75 jaar Cobra-beweging met grootschalige tentoonstelling

Amstelveen - In het naoorlogse Parijs werd 75 jaar geleden de revolutionaire Cobra-beweging opgericht. Het was een kunstenaarsbeweging die bekend stond om zijn grenzeloze en vrije ideeën. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen viert dit jubileum met een knallend tentoonstellingsprogramma met veel internationale bruiklenen. Met dezetentoonstellingen brengt het Cobra Museum actuele maatschappelijke thema’s tot leven, om samen met de bezoekers die grenzeloze vrijheid te beleven.