De vertrekkende raadsleden op de foto met de burgemeester

Wisseling van de wacht bij gemeenteraad: afscheid van 21 raadsleden

Amstelveen - 21 van de 37 raadsleden in Amstelveen hebben dinsdagavond tijdens de laatste raadsvergadering van de raadsperiode 2018-2022 afscheid genomen. Vanavond (woensdag) wordt de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

De gemeenteraad van Amstelveen vergaderde gisteren voor de laatste keer in deze raadsperiode. Burgemeester Tjapko Poppens sprak de raad als geheel toe, waarna hij ook persoonlijk het woord richtte tot alle vertrekkende raadsleden.

Poppens gaf in zijn rol als voorzitter van de raad aan trots te zijn op de manier waarop de raad in deze bestuursperiode gezamenlijk sturing heeft gegeven aan het beleid van de gemeente Amstelveen: 'De verhoudingen tussen raad en college zijn goed en er wordt in de Amstelveense raad over het algemeen constructief gedebatteerd en samengewerkt. Dat betekent niet dat u het altijd met elkaar eens bent, maar u bent niet een raad die elkaar niks gunt. Dat is niet in alle gemeenteraden zo.’

Koninklijke Onderscheiding

Marga van Herteryck, raadslid van bbA, ontving een Koninklijke Onderscheiding voor haar twaalfjarig raadslidmaatschap. Zij is bij haar afscheid benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Raadslid Marga van Herteryck en burgemeester Tjapko Poppens.jpg

Marga is acht jaar raadslid geweest van het CDA en de laatste vier jaar van Burgerbelangen Amstelveen (bbA). Zij werd geroemd om haar sociale inslag en de wijze waarop zij draagvlak creëert door het zoeken naar harmonie en overeenkomsten.

Vertrokken raadsleden

afscheid_gemeenteraadsleden_amstelveen_2022_gemeenteraad (1).jpg

Op de foto (vlnr): Victor Fequin (VVD), Sandra van Engelen (CDA), Marga van Herteryck (bbA), Bas Zwart (VVD), Marina Casadei (SP), Pier Rienks (CDA), Robert Zuidbroek (D66), Tom Coumans (VVD), Anne Mieke van der Vet (D66), Bert de Pijper (ChristenUnie) Tjapko Poppens (BM), Edwin van der Waal (D66), Guido Dennenbroek (PvdA), Remco Snoek (VVD), Arjan Gerritsen (VVD), Hans Bulsing (VVD), Paul Feenstra (VVD), Jacqueline Solleveld Olthof (bbA).

Niet op de foto: Benjamin Smalhout (VVD), Cheimaa Aouni (GroenLinks), Martin Kortekaas (GroenLinks), Danielle Hacquebard (OCA).

De laatste raadsvergadering van deze periode, inclusief de toespraken van de burgemeester en de scheidend raadsleden, is online terug te zien (Klik op onderstaande Play Button)


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 17:00

Avond- en nachtafsluiting N201 van 7 t/m 10 maart 2024

Amstelveen - De provincie Noord-Holland werkt in de avonden en nachten van 7 tot en met 10 maart aan het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel bij de N201. De provincie onderhoudt dan de technische installaties in de tunnel, reinigt de wanden en markeringen, controleert de veiligheidsmiddelen en reinigt de riolering. Ook wordt gemaaid en zwerfvuil verwijderd. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, worden het Amstelaquaduct en de Waterwolftunnel volledig afgesloten.

Algemeen vandaag 14:00

Let's dance: rolstoeldansen in Amstelveen

Amstelveen - De Stichting Rolstoeldansen Amstelveen staat de laatste tijd meer dan ooit in de belangstelling. De vereniging laat zich zien op diverse lokale evenementen (zoals Amstelveen on Wheels) en liet ook Amstelveense raadsleden kennismaken met de wereld van het rolstoeldansen .Vrijwilligster Corrie van Hugten, tijdens het Sportgala Amstelveen uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar, is al 42 jaar (!) de drijvende kracht achter de Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, maar ook achter de Stichting Rolstoeldansen Nederland. In 1980 kreeg Corrie van een bevriende dansleraar uit Leiden een bijzondere opdracht, die ze tot op de dag van vandaag met bevlogenheid uitvoert. ‘Hij zei tegen mij: jij gaat zorgen dat mensen met een beperking dansplezier krijgen.’ En zo geschiedde.

Kunst & Cultuur vandaag 09:00

Nu te zien in Museum JAN: Tjalf Sparnaay - The Bigger Picture

Amstelveen - Met de jubileumtentoonstelling The Bigger Picture viert Museum JAN de 70ste verjaardag van beeldend kunstenaar Tjalf Sparnaay. Ruim 60 werken uit verschillende museale en particuliere collecties geven een bijzonder overzicht van zijn oeuvre: van zijn eerste illustraties voor ansichtkaarten tot zijn nieuwste foodpainting WasteScape dat voor het eerst wordt geëxposeerd voor publiek.

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.