Claudio Mancinelli

Wisseling van de wacht bij VVD Amstelveen

Amstelveen - De VVD Amstelveen / Ouder-Amstel krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Huidig voorzitter Claudio Mancinelli neemt per 14 november 2022 afscheid. Beoogd opvolger is André van der Sterre.

Mancinelli was de afgelopen 12 jaar voorzitter van de VVD Amstelveen en fungeerde 16 jaar als bestuurslid binnen de partij. Hij kijkt met veel plezier en tevredenheid terug op zijn bestuursperiode, waarin de partij steevast de grootste partij van Amstelveen bleef. Ook kende de afdeling Amstelveen/Ouder-Amstel vaak tegen de landelijke stroom in een groei van het aantal leden.

Uitdagend

Met het vertrek van Mancinelli wordt een nieuw tijdperk ingeluid voor de VVD Amstelveen/Ouder-Amstel: een aantal bestuursleden zwaait tijdens een op 14 november belegde ledenvergadering af. Mancinelli laat in een reactie weten dat het voor hem persoonlijk de hoogste tijd is om een stapje terug te doen en zich weer volledig te richten op zijn zakelijke activiteiten.

‘Het was een zeer leuke en ook uitdagende periode, maar op een gegeven is het tijd om plaats te maken voor een nieuwe generatie bestuurders die de partij de komende jaren gaan dragen. Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan en er samen met het team altijd veel energie in gestoken.’

Hecht team

Dat de VVD in de afgelopen 16 jaar altijd, ook nog tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2022, de grootste partij van Amstelveen bleef, doet hem goed, maar hij ziet dat zeker niet alleen als zijn verdienste. ‘De verkiezingstijd is altijd het spannendst en wij zijn er gelukkig vaak goed uitgekomen. Dat komt mede omdat de VVD Amstelveen altijd de beschikking heeft gehad over talentvolle en zeer betrokken mensen, zowel in de fractie als in het bestuur, die als een hecht team opereerden. Dat is vaak de basis voor succes.’

Onder andere de Amstelveense VVD-ondernemersavonden, die Mancinelli tot aan de coronaperiode organiseerde, waren befaamd in liberale kringen. Traditiegetrouw kwamen er veel landelijke VVD-prominenten op af. Ook daar kijkt Mancinelli met plezier op terug. Dat hij daar in het verleden Frits Bolkenstein mocht ontvangen ziet hij als een hoogtepunt. ‘Bolkenstein was een voorbeeld voor velen, landelijk maar ook lokaal,’ zegt hij.

Eveneens slaagde Mancinelli er diverse keren in om tijdens campagnetijd premier Mark Rutte naar Amstelveen te halen. In maart 2018 maakte Rutte een tour door Amstelveen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 

Voordracht nieuw bestuur

De VVD-fractie werd tijdens de laatste verkiezingen flink vernieuwd en verjongd (met talentvolle kandidaten) om nieuw elan in de partij te brengen: ook voor diverse bestuursfuncties is nu een nieuwe generatie aan zet.  Voor het nieuw te vormen bestuur zijn naast André van der Sterre (voorzitter), Hanny Guit (vice-voorziter), Edzard Enschedé (penningmeester), Caspar Alberts (secretaris), Ritika Mehra (Communicatie en Campagne) en Benjamin Smalhout (Opleidingen en Talentmanagement) voorgedragen als (nieuwe) bestuursleden.

Bestuursleden Marcel van Beek (a.i. penningmeester) en Carel Emmelot (Opleidingen en Talentmanagement) nemen op 14 november evenals Mancinelli afscheid als bestuurders.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.