Claudio Mancinelli

Wisseling van de wacht bij VVD Amstelveen

Amstelveen - De VVD Amstelveen / Ouder-Amstel krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Huidig voorzitter Claudio Mancinelli neemt per 14 november 2022 afscheid. Beoogd opvolger is André van der Sterre.

Mancinelli was de afgelopen 12 jaar voorzitter van de VVD Amstelveen en fungeerde 16 jaar als bestuurslid binnen de partij. Hij kijkt met veel plezier en tevredenheid terug op zijn bestuursperiode, waarin de partij steevast de grootste partij van Amstelveen bleef. Ook kende de afdeling Amstelveen/Ouder-Amstel vaak tegen de landelijke stroom in een groei van het aantal leden.

Uitdagend

Met het vertrek van Mancinelli wordt een nieuw tijdperk ingeluid voor de VVD Amstelveen/Ouder-Amstel: een aantal bestuursleden zwaait tijdens een op 14 november belegde ledenvergadering af. Mancinelli laat in een reactie weten dat het voor hem persoonlijk de hoogste tijd is om een stapje terug te doen en zich weer volledig te richten op zijn zakelijke activiteiten.

‘Het was een zeer leuke en ook uitdagende periode, maar op een gegeven is het tijd om plaats te maken voor een nieuwe generatie bestuurders die de partij de komende jaren gaan dragen. Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan en er samen met het team altijd veel energie in gestoken.’

Hecht team

Dat de VVD in de afgelopen 16 jaar altijd, ook nog tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2022, de grootste partij van Amstelveen bleef, doet hem goed, maar hij ziet dat zeker niet alleen als zijn verdienste. ‘De verkiezingstijd is altijd het spannendst en wij zijn er gelukkig vaak goed uitgekomen. Dat komt mede omdat de VVD Amstelveen altijd de beschikking heeft gehad over talentvolle en zeer betrokken mensen, zowel in de fractie als in het bestuur, die als een hecht team opereerden. Dat is vaak de basis voor succes.’

Onder andere de Amstelveense VVD-ondernemersavonden, die Mancinelli tot aan de coronaperiode organiseerde, waren befaamd in liberale kringen. Traditiegetrouw kwamen er veel landelijke VVD-prominenten op af. Ook daar kijkt Mancinelli met plezier op terug. Dat hij daar in het verleden Frits Bolkenstein mocht ontvangen ziet hij als een hoogtepunt. ‘Bolkenstein was een voorbeeld voor velen, landelijk maar ook lokaal,’ zegt hij.

Eveneens slaagde Mancinelli er diverse keren in om tijdens campagnetijd premier Mark Rutte naar Amstelveen te halen. In maart 2018 maakte Rutte een tour door Amstelveen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 

Voordracht nieuw bestuur

De VVD-fractie werd tijdens de laatste verkiezingen flink vernieuwd en verjongd (met talentvolle kandidaten) om nieuw elan in de partij te brengen: ook voor diverse bestuursfuncties is nu een nieuwe generatie aan zet.  Voor het nieuw te vormen bestuur zijn naast André van der Sterre (voorzitter), Hanny Guit (vice-voorziter), Edzard Enschedé (penningmeester), Caspar Alberts (secretaris), Ritika Mehra (Communicatie en Campagne) en Benjamin Smalhout (Opleidingen en Talentmanagement) voorgedragen als (nieuwe) bestuursleden.

Bestuursleden Marcel van Beek (a.i. penningmeester) en Carel Emmelot (Opleidingen en Talentmanagement) nemen op 14 november evenals Mancinelli afscheid als bestuurders.


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.