Claudio Mancinelli

Wisseling van de wacht bij VVD Amstelveen

Amstelveen - De VVD Amstelveen / Ouder-Amstel krijgt een nieuwe bestuursvoorzitter. Huidig voorzitter Claudio Mancinelli neemt per 14 november 2022 afscheid. Beoogd opvolger is André van der Sterre.

Mancinelli was de afgelopen 12 jaar voorzitter van de VVD Amstelveen en fungeerde 16 jaar als bestuurslid binnen de partij. Hij kijkt met veel plezier en tevredenheid terug op zijn bestuursperiode, waarin de partij steevast de grootste partij van Amstelveen bleef. Ook kende de afdeling Amstelveen/Ouder-Amstel vaak tegen de landelijke stroom in een groei van het aantal leden.

Uitdagend

Met het vertrek van Mancinelli wordt een nieuw tijdperk ingeluid voor de VVD Amstelveen/Ouder-Amstel: een aantal bestuursleden zwaait tijdens een op 14 november belegde ledenvergadering af. Mancinelli laat in een reactie weten dat het voor hem persoonlijk de hoogste tijd is om een stapje terug te doen en zich weer volledig te richten op zijn zakelijke activiteiten.

‘Het was een zeer leuke en ook uitdagende periode, maar op een gegeven is het tijd om plaats te maken voor een nieuwe generatie bestuurders die de partij de komende jaren gaan dragen. Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan en er samen met het team altijd veel energie in gestoken.’

Hecht team

Dat de VVD in de afgelopen 16 jaar altijd, ook nog tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2022, de grootste partij van Amstelveen bleef, doet hem goed, maar hij ziet dat zeker niet alleen als zijn verdienste. ‘De verkiezingstijd is altijd het spannendst en wij zijn er gelukkig vaak goed uitgekomen. Dat komt mede omdat de VVD Amstelveen altijd de beschikking heeft gehad over talentvolle en zeer betrokken mensen, zowel in de fractie als in het bestuur, die als een hecht team opereerden. Dat is vaak de basis voor succes.’

Onder andere de Amstelveense VVD-ondernemersavonden, die Mancinelli tot aan de coronaperiode organiseerde, waren befaamd in liberale kringen. Traditiegetrouw kwamen er veel landelijke VVD-prominenten op af. Ook daar kijkt Mancinelli met plezier op terug. Dat hij daar in het verleden Frits Bolkenstein mocht ontvangen ziet hij als een hoogtepunt. ‘Bolkenstein was een voorbeeld voor velen, landelijk maar ook lokaal,’ zegt hij.

Eveneens slaagde Mancinelli er diverse keren in om tijdens campagnetijd premier Mark Rutte naar Amstelveen te halen. In maart 2018 maakte Rutte een tour door Amstelveen in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen 

Voordracht nieuw bestuur

De VVD-fractie werd tijdens de laatste verkiezingen flink vernieuwd en verjongd (met talentvolle kandidaten) om nieuw elan in de partij te brengen: ook voor diverse bestuursfuncties is nu een nieuwe generatie aan zet.  Voor het nieuw te vormen bestuur zijn naast André van der Sterre (voorzitter), Hanny Guit (vice-voorziter), Edzard Enschedé (penningmeester), Caspar Alberts (secretaris), Ritika Mehra (Communicatie en Campagne) en Benjamin Smalhout (Opleidingen en Talentmanagement) voorgedragen als (nieuwe) bestuursleden.

Bestuursleden Marcel van Beek (a.i. penningmeester) en Carel Emmelot (Opleidingen en Talentmanagement) nemen op 14 november evenals Mancinelli afscheid als bestuurders.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen vandaag 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur gisteren 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen gisteren 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen gisteren 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.

Algemeen gisteren 09:50

Gratis zwemmen met Amstelveenpas

Amstelveen - Houders van de Amstelveenpas kunnen ook deze zomervakantie weer gratis zwemmen bij zwembad De Meerkamp. “Vorig jaar was de actie een succes, het is fijn dat we het dit jaar opnieuw kunnen aanbieden”, zegt wethouder Marijn van Ballegooijen.