Archief VTF

Witwasonderzoek: drie aanhoudingen in Amstelveen, 180.000 euro aangetroffen

Amstelveen - In een lopend onderzoek van de Koninklijke Marechaussee naar witwassen zijn gisteren, woensdag 11 mei, drie aanhoudingen verricht in Amstelveen.

Tijdens de doorzoeking in een woning is een contant geldbedrag van ruim 180.000 euro aangetroffen en in beslag genomen. Tevens is er een voertuig van één van de verdachten in beslag genomen, diverse gegevensdragers en een geldtelmachine.

Verdachten uit Spanje en China

De aangehouden verdachten, een Spaanse man van 28 jaar en twee Chinese mannen van 63 en 42 jaar oud konden niet direct verklaren hoe ze aan het geld kwamen. De verdenking bestaat dat de aangehouden verdachten zich bezighielden met het faciliteren en aansturen van geldkoeriers.

Aanhouding vrouw 

De Marechaussee kwam ze op het spoor door de aanhouding van een Chinese vrouw in maart 2022, die zo'n 400.000 euro in haar bezit had. De recherche van de Marechaussee doet verder onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland.

Bron: Koninklijke Marechaussee


Meer nieuws

Algemeen gisteren 15:20

E-waste Race: schoolklassen zamelen zoveel mogelijk elektronisch afval in

Amstelveen - Zes basisschoolgroepen uit Amstelveen doen dit jaar weer mee aan de E-waste Race. De deelnemende klassen gaan bijna vier weken lang zoveel mogelijk klein elektronisch afval of E-waste inzamelen zodat dit hergebruikt of gerecycled kan worden. De organisatie E-waste Race verzorgt verschillende lessen voor de kinderen. 

Algemeen gisteren 11:49

AVA boos over schrappen tijdelijke voetgangersbrug over A9: ‘Onvoorstelbaar’

Amstelveen - De lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) is boos en vindt het onbegrijpelijk dat de tijdelijke voetgangersbrug over Rijksweg A9, ter hoogte van het Bovenlandpad, uit de verbouwingsplannen is geschrapt omdat de brug niet zou passen. ‘Wij vinden het onvoorstelbaar,’ zegt AVA-fractievoorzitter Michel Becker.

Amstelveen van voorheen 15 mei 2022 21:19

Amstelveen van voorheen (299)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 299 een oude foto uit 1979 van de bouw van het raadhuis aan de oever van De Poel.