Davey Photography, Davey Baas

Woning Fideliolaan werd gebruikt als productie- en distributiepunt voor softdrugs

Amstelveen - De burgemeester van Amstelveen heeft de woning aan de Fideliolaan waar de politie vorige week een inval deed, voor een periode van drie maanden in het slot gegooid, omdat er softdrugs geproduceerd en gedistrubeerd werden.

Bij de inval op vrijdagavond 7 februari stelde de politie vast dat de woning werd gebruikt voor de productie en distributie van joints. De politie heeft het pand ontruimd.

De gemeente meldt nu dat de burgemeeesteral diezelfde avond heeft besloten het pand te sluiten. Komende drie maanden is het verboden de woning te betreden op basis van de Opiumwet.

Met de sluiting wil de gemeente drugsoverlast tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. Het produceren en distribueren van drugs is een vorm van ondermijnende criminaliteit. Het bestrijden van ondermijning is een speerpunt van de gemeente.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.