Het braakliggende terrein in Bovenkerk. AmstelveenZ

Woningbouw Bovenkerk: BP stopt met LPG, Kringloopwinkel verhuist

AMSTELVEEN - Met de realisatie van nieuwe stadsvilla’s en herenhuizen op het braakliggende terrein in Bovenkerk (tussen Bovenkerkerweg, Noorddammerlaan en Maalderij ) verhuizen kringloopwinkel Boemerang en snackcorner Carels naar een nieuwe plek aan Ziederij. Tankstation BP stopt ná aanleg van de woningen met de verkoop van LPG.

De bouw gaat naar verwachting medio 2019 van start.

Hein Kroom 

Al in 2008 werd de Nissangarage en de legendarische ijzerwinkel van Hein Kroom gesloopt ten faveure van de woningbouwplannen. De gemeente vindt het een goede zaak dat deze locatie eindelijk wordt bebouwd en bedrijvigheid plaatsmaakt voor woningen. Zo’n gebiedsontwikkeling start met een startnotitie. Hierin staan voorwaarden waaraan de woningen maar ook bijvoorbeeld het groen, parkeerplekken en verkeer moeten voldoen.

Ontwikkeling

TW/BPD Amstelveen VOF, een samenwerking tussen Trebbe Wonen B.V. en BPD Ontwikkeling B.V, ontwikkelt het terrein. In het plan is ruimte voor ongeveer vijftig à zestig stadsvilla’s en herenhuizen. Direct omwonenden zijn tijdens de schets- en sloopfase van het project geïnformeerd. De ontwikkelaar houdt rekening met voldoende ruimte voor groen en parkeren. De bestaande hoogwatersloot krijgt een karakteristieke en centrale plek in het nieuwe woonwijkje. Voor de bouw begint, verhuizen Carels Cafetaria en kringloopwinkel De Boemerang naar Ziederij. Dit is in goed overleg tussen partijen geregeld door de ontwikkelcombinatie.

Plan inzien

Voordat het college van burgemeester & wethouders de startnotitie aan de gemeenteraad voorlegt, kunnen omwonenden en andere belanghebbenden hierop reageren. De ontwerp startnotitie is van 4 april tot en met 1 mei in te zien bij balie Bouwen in het raadhuis of online via www.amstelveen.nl/Maalderij. Reageren binnen deze periode kan per brief naar Gemeente Amstelveen, college van burgemeesters & wethouders, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen of per e-mail naar bouwprojecten@amstelveen.nl onder vermelding van Maalderij 4/8.

Inloopavond

Gemeente en TW/BPD Amstelveen VOF organiseren een inloopavond over dit project op woensdag 18 april  van 19 uur tot 21 uur in het raadhuis van Amstelveen aan de Laan Nieuwer-Amstel 1,1182 JR Amstelveen.  


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:48

Bijzonder staaltje corona-steun: BINK Fietsen schenkt hotelfietsen aan Abina

Amstelveen – Het is geen geheim dat de horeca het zwaar heeft in de huidige coronatijden. Ook Abina aan de Amsterdamseweg wordt stevig getroffen. Het inspireerde buur-ondernemer BINK Fietsen om Abina op speciale wijze te hulp te schieten met de schenking van splinternieuwe hotelfietsen, die Abina kan inzetten voor (hotel-)gasten.

Algemeen gisteren 14:31

Niet aan te slepen mini-Zwijntje levert KiKa cheque op van 3200 euro

Amstelveen - De verkoop van de tweede serie speciale 3D-minibeeldjes van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje heeft KiKa een cheque opgeleverd van 3200 euro. Stadshart-manager Ben Verheijen overhandigde de cheque gisteren bij het echte beeld aan Marijke Roskam van KiKa, die ontzettend verheugd was met de schenking.

Corona Amstelveen gisteren 07:00

COVID-19-patiënten in Amstelveen van 6 naar 34

Amstelveen - Uit de laatste update van het RIVM omtrent het corona-virus blijkt dat het aantal COVID19-patiënten in Amstelveen is gestegen van 6 naar 34.