Woningbouwplannen Groenelaan (Landtong) in middeldure sector

Amstelveen - De Amstelveense politiek bespreekt deze week de nieuwbouwplannen aan Landtong in de wijk Groenelaan. Naast vernieuwing van de scholen in het gebied, worden ook nieuwe woningen gebouwd. Vooralsnog zijn alle pijlen gericht op de middeldure sector.  

Uit de startnotitie van het plan valt op te maken dat er, naast de nieuwbouw van scholen, zo'n 160 woningen gerealiseerd kunnen worden, waarvan meer dan de helft (90) in de middeldure huursector tot € 900,- per maand. Die middeldure woningen worden circa 60 m2 groot.

Middeldure koopsector

Ook zijn er plannen om 30 woningen van 60 m2 in de middeldure koopsector te realiseren, die ongeveer € 255.000 euro moeten gaan kosten (v.o.n). Het plan gaat ook uit van 40 iets grotere koopwoningen (80 m2) met een prijs van circa 340.000,- (v.o.n.).

Volgens de beleidsmakers ontstaat er op deze manier een goede mix van koop- en huurwoningen in de middeldure sector. De plannen voor nieuwbouw aan Landtong worden donderdagavond 19 september 2019 besproken in de commissievergadering Ruimte Wonen & Natuur in het Amstelveense raadhuis, waar de diverse partijen zich over de plannen buigen. Later zal de gemeenteraad over het plan moeten beslissen.  


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.