Woningbouwplannen Groenelaan (Landtong) in middeldure sector

Woningbouwplannen Groenelaan (Landtong) in middeldure sector

Amstelveen - De Amstelveense politiek bespreekt deze week de nieuwbouwplannen aan Landtong in de wijk Groenelaan. Naast vernieuwing van de scholen in het gebied, worden ook nieuwe woningen gebouwd. Vooralsnog zijn alle pijlen gericht op de middeldure sector.  


- Lees verder onder deze advertentie -

Uit de startnotitie van het plan valt op te maken dat er, naast de nieuwbouw van scholen, zo'n 160 woningen gerealiseerd kunnen worden, waarvan meer dan de helft (90) in de middeldure huursector tot € 900,- per maand. Die middeldure woningen worden circa 60 m2 groot.

Middeldure koopsector

Ook zijn er plannen om 30 woningen van 60 m2 in de middeldure koopsector te realiseren, die ongeveer € 255.000 euro moeten gaan kosten (v.o.n). Het plan gaat ook uit van 40 iets grotere koopwoningen (80 m2) met een prijs van circa 340.000,- (v.o.n.).

Volgens de beleidsmakers ontstaat er op deze manier een goede mix van koop- en huurwoningen in de middeldure sector. De plannen voor nieuwbouw aan Landtong worden donderdagavond 19 september 2019 besproken in de commissievergadering Ruimte Wonen & Natuur in het Amstelveense raadhuis, waar de diverse partijen zich over de plannen buigen. Later zal de gemeenteraad over het plan moeten beslissen.  


Reacties