Bovenkerkerweg

Woningbouwplannen langs Bovenkerkerweg: informatieavond voor omwonenden

Amstelveen – Er bestaan al langere tijden plannen om woningen te realiseren aan de Bovenkerkerweg, op de plek van zes deels leegstaande (kantoor-)gebouwen, tussen de Beneluxbaan en de Nesserlaan. De verschillende eigenaren hebben plannen de gebouwen te transformeren naar woningen. De gemeente houdt woensdag 18 januari een informatieavond voor omwonenden over de plannen.

Ter voorbereiding is een presentatie over de uitgangspunten vooraf te bekijken op de gemeentelijke website https://denkmee.amstelveen.nl/nl-NL/projects/gebiedsvisie-bovenkerkerwegzone. Grondeigenaren en raadsleden zijn ook uitgenodigd voor de inloopavond.

Doel van de bijeenkomst is te tonen wat na participatie met bewoners en ontwikkelaars de voorgestelde uitgangspunten zijn voor het gebied met de deels leegstaande gebouwen. Het voorstel van de Nota van Uitgangspunten wordt binnenkort voorgelegd aan college van B en W en gemeenteraad.

'Aandacht voor omgeving'

Door een gebiedsvisie ontstaat volgens de gemeente samenhang in de ontwikkelingen met aandacht voor de omgeving. Volgens wethouder Floor Gordon (Ruimtelijke Ordening, groen en participatie) pakt de gemeente een regierol in de mogelijke ontwikkeling van de gronden van individuele eigenaren.

Minimaal 20 procent sociaal

Het gaat om vijf verschillende initiatieven van diverse eigenaren. 'Belangrijk aandachtspunt vanuit de participatie is het groen. We gaan uit van het behoud van een groene bufferzone tussen Middenhoven en de nieuwe bebouwing, de Bovenkerkerweg als groene entree en we ontwikkelen de groene eilanden niet. Alleen op de nu reeds bebouwde eilanden kan worden gebouwd. Een ander belangrijk uitgangspunt is dat van de beoogde woningen minimaal 20% sociaal moet zijn.'

Uitgangspunten ontwikkeling

Parkeren mag niet leiden tot extra parkeerdruk of verkeersoverlast in omgeving, daarom komen er tussen de nieuwe woningen en Middenhoven geen nieuwe autoverkeersverbindingen. Er is bij de uitgangspunten voor de bebouwing (o.a. volume en bouwhoogte) oog voor privacy van de omwonenden en bezonning in de tuin. Het college van B en W legt binnenkort de Nota van Uitgangspunten ter behandeling voor aan de gemeenteraad waarna een gebiedsvisie kan worden gemaakt, waarin onder meer de marges van de bouwvolumes, bouwafstanden, groene ruimtes en ontsluitingsrichting worden geconcretiseerd. Daarna werkt de gemeente bij haalbare plannen van de eigenaren de ruimtelijke procedures verder uit.

Terugkoppeling participatiegesprekken

De gemeente meldt dat in een vroeg stadium bewoners, de Groenraad en de gemeenteraad zijn geconsulteerd om input op te halen voor een Nota van Uitgangspunten. In deze Nota staan de gemeentelijke kaders die van belang zijn voor het opstellen van de gebiedsvisie voor de Bovenkerkerwegzone. Tijdens de inloopavond kan men kennis nemen van de uitgangspunten na participatie. De inloopavond is tussen 20.00 uur en 21.30 uur in het pand aan de Bovenkerkerweg 6-8 waar ook de GGD vaccinactielocatie is gevestigd.


Meer nieuws

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.

Evenementen & Activiteiten 22 apr. 2024 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.