Rijkswaterstaat

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Dat meldt Rijkswaterstaat. De panden die gesloopt worden staan aan de Middeldorpsstraat, Smedemanplein, Smedemanstraat, Dorpsstraat en de Burgemeester A. Colijnweg 2. Ook de pastorie van de Annakerk aan de Amsterdamsweg, wordt gesloopt. De pastorie werd de afgelopen jaren anti-kraak bewoond.

annakerk_a9_pastorie.jpg

De Annakerk langs de A9, met rechts eraan vast de te slopen pastorie

Planning sloop

De panden aan de noordzijde van de Middeldorpsstraat, Smedemanplein en Smedemanstraat zijn begin april al van binnen gestript en onbewoonbaar gemaakt. De sloop volgt in augustus in verband met de aanwezigheid van vleermuizen.

Het pand aan de Dorpsstraat 2, het oude Rabobankgebouw, wordt begin juni van binnen gestript en vervolgens gesloopt.

Op 10 juni worden ook hekken geplaatst om de andere te slopen panden. Medio juni wordt het pand aan de Burgemeester A. Colijnweg 2 van binnen leeggehaald en daarna gesloopt. De pastorie volgt medio augustus.

a9-badhoevedorp-holendrecht_rijkswaterstaat.jpg

De toekomstige A9-overkapping bij het Oude Dorp

Vleermuizen

In de panden aan de noordzijde van de Middeldorpsstraat, Smedemanplein en Smedemanstraat zijn dwergvleermuizen gevestigd. Vanaf augustus, als de kraamtijd van de dwergvleermuizen voorbij is, mogen deze panden gesloopt worden.

Om de populatie vleermuizen in Amstelveen te behouden, hebben we verschillende maatregelen genomen zoals het ophangen van vleermuiskasten aan de gevels van de Annakerk en enkele woningen in de omgeving. Ook zijn twee ECOlums (houten palen waar vleermuizen zich in kunnen vestigen) geplaatst nabij het gemeentehuis van de gemeente Amstelveen.

rijkswaterstaat_vleermuispalen.jpeg

ECOlums nabij het raadhuis van Amstelveen


Meer nieuws

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).