Workshop Odensehuis bij Platform C krijgt vervolg

Amstelveen - Welzijnsinstantie Participe Amstelland heeft recent in samenwerking met Platform C een succesvolle pilot gehouden in de locatie op het Stadsplein.

Het Odensehuis Amstelveen is een ontmoetingsplaats voor mensen die te maken hebben met geheugenproblemen en dementie - en hun mantelzorgers.

Hoewel mensen problemen ondervinden met hun geheugen, is het uitgangspunt juist dat gekeken wordt naar wat mensen nog wél kunnen en willen. Daar wordt het aanbod op afgestemd. Naast alle activiteiten die in de vaste locatie wijkcentrum Alleman georganiseerd worden, zijn er ook regelmatig activiteiten op locatie.

Botanisch tekenen

De deelnemers van het Odensehuis volgden een kennismakingsworkshop botanisch tekenen. ‘Wat bijzonder om al die verschillende interpretaties van de herfstblaadjes te zien’, merkte een van de deelnemers, met verrukking, op. Daarna was er een lunch met verse heerlijkheden van de markt, en volgde de tweede workshop waarin men kon kennismaken met de techniek van het beeldhouwen.

Geheugenproblemen

Het was een waardevolle, leerzame en inspirerende dag die zeker een vervolg gaat krijgen. Kent u mensen die te maken hebben met geheugenproblemen en die graag willen deelnemen aan de activiteiten van het Odensehuis? Voor meer informatie, mail naar odensehuis@participe.nu of bel met 06-12706001.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.