Foto door Ton Schoonderbeek

World Tennis Tour bij NTC Amstelveen: Fourlis en Houkes winnaars

Amstelveen - De afgelopen week vonden er twee grote Internationale tennistoernooien plaats bij het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Een W35 damestoernooi met $ 25.000 aan prijzengeld en een W15 herentoernooi waarbij gestreden werd om in totaal $ 15.000.

Wereldranglijst

Belangrijker nog dan het prijzengeld, waren de punten die te behalen waren voor de wereldranglijst. De hele week is genoten van talenten en gearriveerde spelers in de top-200 van wereld. Een mooie mix. En de Nederlandse talenten hebben zich laten zien. Een aantal heeft nu een plek op de wereldrangrijst. Het toernooi kon gratis worden bezocht en daar is veel gebruik van gemaakt. Het liet zien dat tennis in Amstelveen leeft.

Finaledag

De deelnemers kwamen uit maar liefst 36 verschillende landen. Zondag 7 juli, de finaledag, werd na een regenpauze van 4,5 uur in twee delen afgewerkt.  De zon scheen uiteindelijk het mooist voor de winnares van het damesenkelspel, de Australische Jaimee Fourlis (7/6, 2/6, 6/1 tegen de Turkse Cengiz) en voor Max Houkes, de winnaar van het herenenkelspel. De Nederlander won in het begin van de middag de eerste set met 6-3 tegen de Duitser John Sperle. Na de lange onderbreking gaf de oosterbuur op bij een 3-0 achterstand. Echt een mooie toernooioverwinning voor Houkes, want er namen 56 (toekomstige) tennisprofs deel.

ntc tennistoernooi.jpg

Winnares Fourlis links en Cengiz

Er was ook een succesje voor Michaella Krajicek, die samen met Eva Vedder het de damesdubbeltitel op haar naam schreef.

Geweldige week

Frans Poel, manager NTC Amstelveen: 'Wat hebben wij een geweldige week gehad. Het weer zat niet mee, waardoor niet alleen mijn horecateam maar ook de groundsmen heel hard hebben gewerkt. Dankzij hen kon het schema worden afgewerkt. Ik dank de KNLTB voor de prettige samenwerking, maar natuurlijk ook de topspelers die ons hebben verwend met fantastische wedstrijden. Wij werken nu weer toe naar een volgend groot event in de laatste week van juli: een internationaal toernooi voor senioren. In de leeftijd van 35+ t/m 85 wordt ook om punten voor de (senioren) wereldranglijst gestreden. Tegelijk is er nog steeds veel ruimte voor bijvoorbeeld leden van Tennis Vereniging de Kegel. Deze mix is wat NTC Amstelveen kenmerkt.'

HE Max ntc tennis.jpg

Winnaar Max Houkes,
blij met een winst in de World Tennis Tour.

 


Meer nieuws

112 gisteren 15:09

Auto's in botsing op kruising Beneluxbaan/Gondel

Amstelveen - Niet voor het eerst heeft er een aanrijding plaatsgevonden op het kruispunt Beneluxbaan/Gondel in Amstelveen Zuid. Twee auto's botsten op elkaar met flinke blikschade tot gevolg.

Politiek 23 jul. 2024 11:37

Burgerbelangen Amstelveen: zorgwoningen Maccabiadelaan toewijzen aan kwetsbare mensen met zorgvraag

Amstelveen – Op initiatief van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gaat het College van B en W onderzoeken hoe de 41 zorggeschikte woningen aan de Maccabiadelaan direct kunnen worden toegewezen aan kwetsbare mensen met een zorgvraag. Ook wordt op initiatief van de lokale partij informatie over zorg beter toegankelijk voor inwoners met een hulpvraag.

Politiek 23 jul. 2024 11:30

Actief voor Amstelveen tevreden zomerreces in

Amstelveen – De lokale politieke partij actief voor Amstelveen is tevreden het politieke zomerreces ingegaan. De partij zag vorige week tijdens de behandeling van de Perspectiefnota drie moties aangenomen worden.