Wouter en Peter R. de Vries 'Amstelveners in hart en nieren'

AMSTELVEEN - Meer dan vierhonderd ondernemers trokken gisterenavond naar een speciale ondernemersavond van Rabobank Amstel en Vecht in Schouwburg Amstelveen. Wouter (Jr.) de Vries en zijn broer Peter R. spraken er over de overeenkomsten tussen ondernemers en criminelen, maar ook over diverse Amstelveense moordzaken. 

'We zijn Amstelveners in hart en nieren,' sprak Wouter. Ze groeiden op in Amstelveen, voetbalden jarenlang bij voetbalvereniging NFC en werkten onder meer bij de voormalige kruitfabriek. En dat ze fan zijn van café Anno 1890 werd ook niet onder stoelen of banken gestoken: al met al was het een avond vol lokale herkenbaarheid.

Overeenkomsten
Tijdens de Rabo-avond passeerden diverse 'verdachte' overeenkomsten tussen ondernemers en criminelen de revue: van het bepalen van een doel, een doelgroep en een strategie tot het maken een omgevingsanalyse,  een inschatting van risico’s en het volgen van de concurrentie. Wouter, een veelgevraagd spreker met een dosis fijne humor, zocht veelal de interactie met het publiek, aangevuld met anekdotes en meningen van zijn broer.

Amstelveense moordzaken
Peter R. maakte van de gelegenheid gebruik om een groot aantal Amstelveense moordzaken en liquidaties te beschrijven, waaronder ook de liquidatie van Cor van Hout, de beste vriend van Peter R, in januari 2003 in het Oude Dorp. De Vries had in die zaak een primeurtje: hij liet weten uitgerekend die middag via een contact in de onderwereld in het bezit te zijn gekomen van de toenmalige telefoon van Van Hout. Hij liet het oude Nokia-toestel, die deze week door de politie zal worden uitgelezen, aan het publiek zien.

Op de foto
Peter R. en Wouter de Vries tijdens de drukbezochte ondernemersavond van Rabobank Amstel en Vecht in Schouwburg Amstelveen op 9 juni.

 


Meer nieuws

Sport vandaag 10:00

Triatleet Wouter Schuit Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie

Amstelveen - Op vijftienjarige leeftijd vertrekt Wouter (22) met zijn gezin naar Amerika. Hier begint hij met atletiek, en met name het sprinten op de 800 en 1000 meter blijkt favoriet. Eenmaal terug in Nederland zet hij het hardlopen voort bij AV Startbaan. Als hij zijn enkel verzwikt, gaat hij zwemmen en wielrennen om bezig te blijven. Dit gaat zo goed, dat hij alle drie de sporten beoefent en de triathlon ontdekt. Vorige maand liep Wouter zijn eerste NK in de leeftijdscategorie 20-24 jaar. Hij wordt 1e en eindigt als 6e van alle deelnemers. Zijn volgende doel? ‘Eerst het WK in oktober en dan toewerken naar de Olympische Spelen in Los Angeles in 2028.’

Algemeen gisteren 10:00

Kimberley Klaver: van actrice naar auteur

Amstelveen - De in Amstelveen geboren Kimberley Klaver (38) was lange tijd als actrice te zien in tv-series als SpangaS, Voetbalvrouwen en Vechtersvrouwen, had rollen in de Nederlandse films Verliefd op Ibiza en F*ck de Liefde 2 en was een tijd te horen als radio-dj bij Qmusic. Inmiddels is ze auteur: in 2022 kwam Zuid moeders breken niet uit, een boek dat in de Bestsellerlijst belandde. Vorige maand verscheen deel 2, Zuid moeders hebben geen geheimen. Ook dit boek werd direct een bestseller. 

Algemeen gisteren 08:21

Burgemeester en wethouder Economische Zaken op bedrijventour in Amstelveen

Amstelveen - Op 9 juli 2024 waren burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Economische Zaken Adam Elzakalai weer op bedrijventour in Amstelveen. De tour ging dit keer langs twee bedrijven in de zakelijke dienstverlening: BDO Nederland aan de Krijgsman en het ABN AMRO Datacenter.

Kunst & Cultuur 12 jul. 2024 14:43

Tweede Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent

Amstelveen - In Museum JAN is gisteravond voor de tweede keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. De winnende kunstenaar dit jaar is Inka Hilsenbek, eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie.

Algemeen 12 jul. 2024 13:25

College waarschuwt ouders brugklassers voor gevaar fatbikes

Amstelveen - Het college van burgemeester en wethouders stuurt deze week een brief aan de ouders/verzorgers van scholieren die na de zomervakantie voor het eerst naar een middelbare school in Amstelveen gaan. Zij waarschuwt hierin voor het gevaar van snelle e-bikes en fatbikes in het verkeer.

Algemeen 12 jul. 2024 11:53

Nieuwe theatermakers nemen De Landing Uilenstede over tijdens zomer

Amstelveen - Theaterbroedplaats De Landing is een artistieke huiskamer voor zowel nieuwe makers als gevestigde artiesten. In aanloop naar de verbouwing die deze zomer plaatsvindt, geeft De Landing de sleutels tijdelijk uit handen aan jonge theatermakers om hun nieuwe voorstelling een kickstart te kunnen geven.