Davey Photography, Davey Baas

XR blokkeert Rijksweg A10 Zuid

Amstelveen / Amsterdam - Ondanks de inzet van veel polite hebben tal van activisten van Extinction Rebellion (XR) zaterdagmiddag Rijksweg A10 Zuid, nabij het voormalige ING hoofdkantoor aan de Amstelveenseweg, geblokkeerd. De demonstratie was vooraf verboden.

XR verzamelde zich rond 12.00 uur op de locatie en trok al snel naar de vangrails van de ringweg, om deze op te lopen.

klimaatdemonstratie XR.jpg
Davey Photography, Davey Baas

De Amsterdamse burgemeester Halsema noemde de locatie van de demonstratie eerder onverantwoord en verbood daarom de demo, maar de demonstranten kregen als snel vrij baan om de snelweg te bezetten. XR protesteert tegen de financiering van fossiele brandstoffen door ING, dat overigens al jaren weg is van de locatie.

Verkeer van de A10 in de richting van Amstelveen moest rekening houden met vertraging en omleidingen. In de middag werd de demonstratie ontbonden. Diverse tegenstribbelaars werden aan armen en benen naar gereedstaande bussen gebracht.

vln nieuws CHTSNj5OUomm-39d81fc2-603d-4261-a3f1-3a6d9b255ead.jpg
Foto: VLN Nieuws


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.