YouTube-ster Hanwe gaat voor de 100 miljoen

Amstelveen - Hanwe Chang kwam op zijn 10e in Amstelveen wonen. ‘Lekker rustig en relaxed’, omschreef hij zijn woonplaats. Maar 10 jaar later is dat wel anders, en kan hij niet meer normaal over straat. Hanwe Chang heeft van zijn hobby zijn werk gemaakt en met succes. Als YouTubester vlogt hij erop los en heeft maar liefst 877.000 abonnees en 440.000 volgers op Instagram. Hoog tijd voor een interview met deze nuchtere ‘influencer’.

De 20-jarige Hanwe Chang groeide op in Enkhuizen en toen hij naar groep 6 moest verhuisde het gezin naar Amstelveen. Na de Karel Eykman School ging hij naar het Keizer Karel College. De energieke Hanwe vertelt hoe zijn vlog-avontuur is begonnen. ‘Ik zat in de 2e klas en was thuis veel aan het gamen. Dit deed ik met een headset op met microfoon erin. Zo kon ik met de andere gamers communiceren. Ik vond dit enorm leuk en kocht vervolgens een professionelere microfoon en webcam. De volgende stap werd een kwalitatief goede camera. Ik genoot van dit hele proces en vond het allemaal reuze interessant. Vervolgens ben ik tutorials gaan kijken op YouTube en zo heb ik mezelf aangeleerd hoe ik moest filmen en monteren.’

WORKAHOLIC
De ambitieuze Hanwe beleefde zoveel plezier aan het maken van de vlog-video’s, dat dit niet onopgemerkt bleef. ‘Mijn ouders zijn echt mijn grootste supporters. Mijn vader denkt gelukkig vooral out of the box. Dus toen ik goed kon beredeneren dat ik meer zou leren als ik niet door zou gaan na de middelbare school, kreeg ik akkoord. Zij zagen hoe hard ik ervoor werkte en wilden niks forceren.’ Hanwe werkte de eerste jaren 30 uur per week en verdiende niks. Maar met de jaren zag hij het aantal abonnees groeien op zijn YouTube kanaal en werkte hij alsmaar meer en meer. ‘Vervolgens zat ik op de 60 à 70 uur per week.’ Op de vraag hoe hij dit volhoudt antwoordt hij resoluut: ‘omdat ik het superleuk vind. Ik heb echt van mijn hobby mijn werk kunnen maken.’

Hanwe_Chang .jpeg

Hanwe heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Niet alleen voor de camera, maar ook erachter. Zo heeft hij een heel business model gebouwd. ‘Ik heb mezelf ontwikkeld in hoe ik dingen aan wil pakken. Zo wilde ik eerst alles zelf doen, maar zie nu in dat het bedenken van vlogs, het opnemen en vervolgens monteren enorm tijdrovend is. Sinds een half jaar besteed ik dit uit. Het los - laten van alle touwtjes in handen willen hebben, was echt een leerproces. Evenals het laten vieren van mijn perfectionisme. Want die laatste 10% om het 100% te maken kost je teveel tijd, terwijl de kijkers dat helemaal niet zien.’ Ook heeft Hanwe een management in de arm genomen die afspraken regelen en onderhandelingen doen.

VAKANTIE(WERK)
Inmiddels werkt hij zo’n 50 uur per week en is zijn werkweek gevuld met creatieve concepten bedenken, fotoshoots, vloggen en meetings met zijn management. Op de vraag wat hij voor deze carrière moet laten, vertelt hij dat deze uit de hand gelopen hobby betekent dat hij weinig tijd heeft om samen met vrienden te chillen. ‘Maar dat is ok, want eens in de zoveel tijd ga ik op vakantie.’ Dat is ook te zien aan de vele mooie vakantiekiekjes op zijn Instagram. ‘Alleen werk ik ook tijdens vakantie nog steeds door’, lacht hij, ‘want wat ik daar meemaak, deel ik weer middels m’n vlogs.’

Een voordeel van zijn verworven bekendheid is dat hij mocht participeren in de bioscoopfilms ‘Misfit 2’ en ‘Misfit 3’ als.. zichzelf! Ook heeft hij de hoofdrol te pakken in de nieuwe tv-serie ‘Zapp Detective: het Geheime Genootschap’. De spannende KRO-NCRV serie is wekelijks op vrijdag om 15.00 te zien op het YouTube kanaal van Zapp en op zaterdag om 9.25 bij KRO-NCRV op NPO Zapp. De serie gaat over een Geheim Genootschap en geeft kinderen een kijkje in de wereld van influencers.

Wanneer je zo’n grote schare fans hebt opgebouwd, word je al snel gezien als ‘influencer’. En dat is precies wat merken interessant vinden om hun (jonge) doelgroep te kunnen bereiken. Hanwe beleefde mooie herinneringen aan een campagne die hij in het buitenland mocht doen voor Vodafone. ‘En 2 jaar geleden werd ik gevraagd om het in de boksring (Boxing Influencers) op te nemen tegen Ismail Ilgun (ook wel bekend als de ‘treitervlogger’). Dit was echt te gek! Een uitverkocht sportcentrum met zo’n 3000 man.. en ik won!

Bokswedstrijd Hanwe.jpg

TOEKOMST
Hanwe heeft een duidelijk toekomstbeeld. Mijn ambitie is ondernemen en later wil ik de hotelwereld in.’ Met een vader als hotelier in Amsterdam (Olympic, The Hendrick’s en Botel), is het niet zo gek dat hij in zijn voetsporen wil treden. Met zijn pas 20 jaar praat de enthousiaste Hanwe over zijn verkregen skills. ‘Ik ben enorm dankbaar dat ik indirect middels YouTube veel leer over ondernemen en management.’

De jonge ondernemer maakt inmiddels grote sprongen en heeft onlangs een prachtig appartement op de Zuidas gekocht. Hij zegt ambitieus: ‘Ik heb als specifiek doel dat ik 100 miljoen euro wil verdienen en ben inmiddels aan het sparen, investeren en beleggen.’ Op de vraag of hij dan pas echt gelukkig is, antwoordt hij eerlijk: ‘Nee, gelukkig dat ben ik nu al!’


Meer nieuws

Politiek vandaag 21:00

Amstelveen by night (42)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 42e dag dat de avondklok geldt, een foto van Molen De Dikkert op de hoek Molenweg/Amsterdamseweg.

Algemeen vandaag 15:54

Amstelveen & KPN sluiten deal: 35.000 huishoudens aan glasvezel

Amstelveen - Zo’n 35.000 huishoudens in Amstelveen krijgen de komende jaren een glasvezelaansluiting voor sneller internet. Wethouder Rob Ellermeijer en Willem Offerhaus van KPN ondertekenden daartoe vrijdag 5 maart 2021 een overeenkomst. 

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 15:40

Steeds meer kleur in Amstelveense bermen en gazons

Amstelveen - In diverse Amstelveense bermen en gazons komen de kleurrijke bloemen weer op nu het voorjaar dichterbij komt. Op diverse plaatsen in Amstelveen, zoals aan de Groen van Prinstererlaan en de Burgemeester Haspelslaan, zijn al volop bloemen te zien.

Algemeen vandaag 15:00

Nieuwe editie AmstelveenZ Magazine is uit!

Amstelveen - Vanaf vandaag (5 maart 2021) wordt weer een nieuwe editie van AmstelveenZ Magazine verspreid in Amstelveen en omgeving. In nummer 56 blikken we onder andere terug op oude ingrijpende stadsplannen die uiteindelijk niet werden uitgevoerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.