Zaterdag 8 juli: ‘Open Wijndag’ bij De Wijnschuur

Zaterdag 8 juli: ‘Open Wijndag’ bij De Wijnschuur Foto: De Wijnschuur in Nes a/d Amstel

AMSTELVEEN – De Wijnschuur in Nes aan de Amstel presenteert zaterdag weer een zomerse Open Wijndag. Het thema van deze dag is ‘Vive la France en Provence’.

Onder begeleiding van Juliën Viguurs van ‘Viguurs in Wijn’ en samen met de producenten van ‘Chateau du Rouët’ uit de Provence, export manager Barbara Beaulieu en wijnmaker Matthieu Savatier kun je deze zomerse zaterdag genieten van allerlei smakelijke wijnen.

Chateau du Rouët
Chateau du Rouët is onder andere bekend van Provence Rosé, in de bekende blauwe fles en uiteraard heb je de gelegenheid om ook de andere rosé-wijnen te proeven uit het gamma van dit wijnhuis. Tevens heeft De Wijnschuur een aantal fruitige witte en licht gekoelde rode wijnen te proeven, uit de Languedoc en de Bourgogne van verschillende producenten. En alles wordt ondersteund met lekkere hapjes.
De Open Wijndag is van 13:00 tot 17:00 uur.

Wijntip van de maand
Overigens presenteert De Wijnschuur ook de wijn van de maand juli. Deze maand een zeer smaakvolle rosé: Rosé Chic.
Rosé Chic is gemaakt van de druiven Grenache, Cinsault en Tibourenc, deze geven een voortreffelijk glas rosé met in de geur indrukken van aardbeien, frambozen en iets van limoen. De smaak van deze Rosé Chic is verfrissend met heel veel rood fruit, maar ook nuances van bloesem, citrus schillen en iets van frambozen zuurtjes. Perfect voor een zomerse middag of bij lichte visgerechten of salades.


Reacties