De Wijnschuur in Nes a/d Amstel

Zaterdag 8 juli: ‘Open Wijndag’ bij De Wijnschuur

AMSTELVEEN – De Wijnschuur in Nes aan de Amstel presenteert zaterdag weer een zomerse Open Wijndag. Het thema van deze dag is ‘Vive la France en Provence’.

Onder begeleiding van Juliën Viguurs van ‘Viguurs in Wijn’ en samen met de producenten van ‘Chateau du Rouët’ uit de Provence, export manager Barbara Beaulieu en wijnmaker Matthieu Savatier kun je deze zomerse zaterdag genieten van allerlei smakelijke wijnen.

Chateau du Rouët
Chateau du Rouët is onder andere bekend van Provence Rosé, in de bekende blauwe fles en uiteraard heb je de gelegenheid om ook de andere rosé-wijnen te proeven uit het gamma van dit wijnhuis. Tevens heeft De Wijnschuur een aantal fruitige witte en licht gekoelde rode wijnen te proeven, uit de Languedoc en de Bourgogne van verschillende producenten. En alles wordt ondersteund met lekkere hapjes.
De Open Wijndag is van 13:00 tot 17:00 uur.

Wijntip van de maand
Overigens presenteert De Wijnschuur ook de wijn van de maand juli. Deze maand een zeer smaakvolle rosé: Rosé Chic.
Rosé Chic is gemaakt van de druiven Grenache, Cinsault en Tibourenc, deze geven een voortreffelijk glas rosé met in de geur indrukken van aardbeien, frambozen en iets van limoen. De smaak van deze Rosé Chic is verfrissend met heel veel rood fruit, maar ook nuances van bloesem, citrus schillen en iets van frambozen zuurtjes. Perfect voor een zomerse middag of bij lichte visgerechten of salades.


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 20:00

Buitensporten enorm in opmars

Amstelveen - Heleen van Ketwich Verschuur heeft als directeur van AmstelveenSport, de organisatie die zich op meerdere vlakken inzet om Amstelveners gezond te laten bewegen, de afgelopen maanden voor nieuwe uitdagingen gestaan. Door de corona-crisis kwamen binnen no-time sportverenigingen, sportaccommodaties en scholen stil te liggen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:50

Amstelveen van voorheen (202)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 202 een foto van de Dorpsstraat in het Oude Dorp zoals deze er vroeger uitzag.

Politiek gisteren 11:55

Actief voor Amstelveen: Burgerparticipatie moet op de schop

Amstelveen - Na grote onvrede bij veel omwonenden rond de startnotitie Alleman Kwartier, het beeldkwaliteitsplan Oude Dorp en verkeerswijzigingen in Bovenkerk, is de lokale politiek partij Actief voor Amstelveen (AVA) helemaal klaar met het huidige participatiebeleid van de gemeente Amstelveen. De partij komt met een initiatiefvoorstel.

Politiek gisteren 11:39

BbA: 'Planprocessen gemeente niet meer van deze tijd'

Amstelveen - Oppositiepartij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) vindt de huidige planprocessen die gemeente Amstelveen hanteert niet meer van deze tijd. Dat laat de lokale partij weten in een persbericht, nadat afgelopen woensdag in de gemeenteraad vernieuwingsplannen in de wijken Bankras/Kostverloren (Allemanskwartier) en het Oude Dop (herinrichting) ondanks veel tegenstand uit de buurt toch akkoord kregen. 'Bewoners en omwonenden maar ook de raad worden keer op keer geconfronteerd met een ‘in beton gegoten’ startnotitie', stelt bbA.

Wonen gisteren 11:24

Allemansbelang: ‘Participatie wijkbewoners een gotspe’

Amstelveen – De Stichting Allemansbelang noemt het participatietraject waarin wijkbewoners zijn betrokken bij het nieuwbouwplan Allemanskwartier een gotspe. Dat meldt de woordvoerder van de stichting in een persbericht, nadat de gemeenteraad afgelopen woensdag met een minieme meerderheid akkoord ging met de startnotitie.

Advertorial Sport gisteren 10:00

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.