Pixabay.com

Zaterdag open dag bij Platform C – Volksuniversiteit Amstelland

Amstelveen – Platform C | Volksuniversiteit Amstelland houdt zaterdag 31 augustus 2019 van 13.00 tot 16.00 uur een open dag.

Op een aansprekende manier een buitenlandse taal leren. Waar kan dat beter dan bij Platform C | Volksuniversiteit Amstelland? Je kunt hier 15 verschillende talen volgen met bevlogen en ervaren docenten voor de klas. Zij leren cursisten niet alleen de taal, maar brengen ook hun passie voor de cultuur en de geschiedenis van het land over.

Gepassioneerd

Twee van zulke gepassioneerde leraren zijn Carmo da Silva Lereno (Portugees) en Mercedes Carretero Ortega (Spaans).

Carmo da Silva Lereno woont al 35 jaar in Nederland. Ze kwam hier voor de liefde en woont zo’n 15 jaar in Amstelveen. Bij alle taallessen wordt een communicatieve methode gebruikt waarmee cursisten vanaf het begin zelf eenvoudige, bruikbare zinnen leren formuleren. ‘We oefenen vanaf de eerste les met lezen, schrijven en grammatica’, legt Carmo uit.

Ook Mercedes Carretero Ortega is een boeiend vertelster die al jaren een grote groep Spaanse cursisten onder haar hoede heeft. Zij is sinds 2002 in Nederland en gaf al Spaanse les aan Nederlanders toen ze nog in Spanje woonde. Net als haar collega Carmo houdt ze van een interactieve manier van lesgeven en besteedt ze veel aandacht aan de cultuur van dit zonnige land.

Meer informatie kun je lezen op de website maar ook opdoen tijdens de open dag op zaterdag 31 augustus. Van 13.00 tot 16.00 uur staan de deuren open voor iedereen die wil zien en ervaren wat Platform C zoal te bieden heeft aan cursussen en workshops op het gebied van muziek, dans, theater en educatie.

Koken & fotografie

Kookdocent Carla Baas verzorgt tijdens de open dag lekkere hapjes en geeft kooktips. Fotografe Didy geeft workshops en het is de laatste dag van de Summer Sale in de Kunstuitleen.

CULTUUR PLATFORM C
Platform C | Volksuniversiteit
Amstelland
Stadsplein 99
Telefoon 020 647 14 57
info@vu-amstelland.nl
www.platform-c.nu


Meer nieuws

Winkels vandaag 09:37

Verkoopstart van mini-versie Zwijntje

Amstelveen - De door Stadshart Amstelveen geproduceerde mini-versie van het geliefde Amstelveense beeld Het Zwijntje gaat vandaag vanaf 12.30 uur in de verkoop bij de receptie van het winkelcentrum in het Binnenhof.

Politiek gisteren 12:20

Aanpassing woontorenplan Groenelaan geeft Burgerbelangen nog geen reden tot juichen

Amstelveen – De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) geeft aan nog niet gerust te zijn op de woningbouwplannen op de plek van het tankstation en de showroom in de wijk Groenelaan (Newa 2), ondanks dat de wethouder na overleg met de projectontwikkelaar vindt dat de plannen opnieuw vormgegeven moeten worden in overleg met buurtbewoners.

Algemeen gisteren 10:03

Weer forse snelheidsovertredingen: rijbewijs inleveren

Amstelveen - Tijdens een korte snelheidscontrole op de Beneluxbaan in Amstelveen zijn gisteren opnieuw diverse hardrijders op de bon geslingerd en mocht een bestuurster haar rijbewijs inleveren omdat ze 56 kilometer per uur te hard reed. Op Rijksweg A9 kon een bestuurder zijn hagelnieuwe snelle auto (net een dag oud) inleveren na een forse snelheidsovertreding (176 km/u waar 100 is toegestaan).