Pixabay.com

Zaterdag open dag bij Platform C – Volksuniversiteit Amstelland

Amstelveen – Platform C | Volksuniversiteit Amstelland houdt zaterdag 31 augustus 2019 van 13.00 tot 16.00 uur een open dag.

Op een aansprekende manier een buitenlandse taal leren. Waar kan dat beter dan bij Platform C | Volksuniversiteit Amstelland? Je kunt hier 15 verschillende talen volgen met bevlogen en ervaren docenten voor de klas. Zij leren cursisten niet alleen de taal, maar brengen ook hun passie voor de cultuur en de geschiedenis van het land over.

Gepassioneerd

Twee van zulke gepassioneerde leraren zijn Carmo da Silva Lereno (Portugees) en Mercedes Carretero Ortega (Spaans).

Carmo da Silva Lereno woont al 35 jaar in Nederland. Ze kwam hier voor de liefde en woont zo’n 15 jaar in Amstelveen. Bij alle taallessen wordt een communicatieve methode gebruikt waarmee cursisten vanaf het begin zelf eenvoudige, bruikbare zinnen leren formuleren. ‘We oefenen vanaf de eerste les met lezen, schrijven en grammatica’, legt Carmo uit.

Ook Mercedes Carretero Ortega is een boeiend vertelster die al jaren een grote groep Spaanse cursisten onder haar hoede heeft. Zij is sinds 2002 in Nederland en gaf al Spaanse les aan Nederlanders toen ze nog in Spanje woonde. Net als haar collega Carmo houdt ze van een interactieve manier van lesgeven en besteedt ze veel aandacht aan de cultuur van dit zonnige land.

Meer informatie kun je lezen op de website maar ook opdoen tijdens de open dag op zaterdag 31 augustus. Van 13.00 tot 16.00 uur staan de deuren open voor iedereen die wil zien en ervaren wat Platform C zoal te bieden heeft aan cursussen en workshops op het gebied van muziek, dans, theater en educatie.

Koken & fotografie

Kookdocent Carla Baas verzorgt tijdens de open dag lekkere hapjes en geeft kooktips. Fotografe Didy geeft workshops en het is de laatste dag van de Summer Sale in de Kunstuitleen.

CULTUUR PLATFORM C
Platform C | Volksuniversiteit
Amstelland
Stadsplein 99
Telefoon 020 647 14 57
info@vu-amstelland.nl
www.platform-c.nu


Meer nieuws

Algemeen gisteren 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.

Onderwijs & Educatie 26 mrt. 2024 10:52

Gezamenlijke aanleg van bloeibos bij basisschool De Bloeiwijzer

Amstelveen - Leerlingen van basisschool De Bloeiwijzer hebben samen met buurtbewoners en groenwethouder Floor Gordon onder toeziend oog van schooldirecteur Ronald Bouwman 580 bomen en struiken aangelegd in een nieuw 'Bloeibos'.