Veiliger oversteken bij RODA'23

Zebrapad bij RODA’23 versneld aangelegd na handgeschreven brief meisjesteam

Amstelveen - Op verzoek van het voetbalteam van meisjes onder de 10 is er versneld een zebrapad aangelegd bij voetbalvereniging RODA’23 in Bovenkerk. Onder anderen de 9-jarige Ainhoa en kinderburgemeester Milanka namen maandag samen met wethouder Herbert Raat (Verkeer, VVD) een kijkje bij het afgelopen vrijdag aangelegde zebrapad.

Het voetbalteam had wethouder Raat begin dit jaar met een handgeschreven brief en tekening gewezen op hoe gevaarlijk de verkeerssituatie aan de Noorddammerweg kan zijn als kinderen komen trainen en voetballen. Vooral op drukke woensdagmiddagen.

De wethouder heeft hierop een schouw gehouden samen met Ben Westendorp van de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN), een verkeerskundige van de gemeente, voetbalster Ainhoa en kinderburgemeester Milanka.

“De kinderen wilden graag een zebrapad ter hoogte van het parkeerterrein en de fietsenstalling om veilig te kunnen oversteken”, zegt wethouder Raat. “Ik had de kinderburgemeester toen beloofd mijn best te doen om de situatie voor de zomervakantie aan de pakken, voordat haar termijn dit jaar afloopt. We zijn blij dat de kinderen ons hebben gewezen op deze verkeerssituatie en dat we de situatie hebben kunnen verbeteren.”


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.