Davey Photography, Pieter Schilt
112

Zeer ernstig ongeval Groenelaan: fatbike vs.auto, hulpdiensten massaal ter plaatse

Amstelveen - Aan de Groenelaan in Amstelveen heeft dinsdagavond een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden tussen  de bestuurders van een auto en een fatbike. Een traumateam moest worden opgeroepen en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

Hulpdiensten werden rond kwart voor 9 met grote spoed gealarmeerd en troffen op de ongevallocatie ter hoogte van de oversteek/kruising bij de Watercirkel een zwaargewond persoon aan en een vernielde fatbike. Onder meer het achterwiel van de fiets was afgebroken door de impact van de botsing. Ook de auto lag flink in elkaar met veel schade aan de frontzijde (motorkap,voorruit).

112 ersntig fatbike ongeval amstelveen dpdb.jpg

De Groenelaan in de gelijknamige wijk is volledig afgesloten en de ongevallocatie is afgezet met linten om publiek op afstand te houden. De politie heeft het ernstige ongeval in onderzoek. Het zwaargewonde slachtoffer is, volgens omstanders na reanimatie, met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

112 fatbike ongeval groenelaan dpps.jpg

Foto's: Davey Photography, Pieter Schilt

De afgelopen dagen hebben in Amstelveen meerdere ongevallen plaatsgevonden waarbij fatbikes waren betrokken (zie hier, hier en hier).


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:12

Burgerbelangen Amstelveen wil transparantie over parkeerbeleid; invoering betaald parkeren rammelt aan alle kanten

Amstelveen – De politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil volledige transparantie over het parkeerbeleid,  na de mislukte invoering van betaald parkeren in vier gebieden in Amstelveen. De gemeente moest het genomen besluit tot invoering van betaald parkeren terugdraaien nadat bezwaarmakers met succes naar de bezwaarcommissie waren gestapt. De gemeente sprak tot verbazing van de bezwaarmakers van een procedurefout; in werkelijkheid rammelt het besluit aan alle kanten en heeft de bezwaarschriftencommissie op meerdere vlakken grote vraagtekens gezet bij de wijze waarop de gemeente tot het besluit is gekomen.

Winkels gisteren 14:05

Beautywinkel Skins naar Stadshart Amstelveen

Amstelveen - Stadshart Amstelveen meldt vandaag dat Skins zich in het winkelcentrum gaat vestigen. De komst van dit exclusieve beautymerk past perfect bij de toekomstvisie van Stadshart. In de nieuwe winkel zal een bijzonder concept worden geïntroduceerd. Daarnaast zal Nespresso hun winkel uitbreiden naar het nieuwste boutique concept, waar The Art of Coffee centraal staat.

Algemeen gisteren 11:29

De BoodschappenPlusBus maakt al bijna twintig jaar het verschil

Amstelveen - Vol enthousiasme brengen vrijwilligers Elly en Frans ouderen naar het winkelcentrum om boodschappen te doen. “We doen dit nu zo’n vijftien jaar met veel plezier”, zegt Elly. “Maar de boodschappenbus is er al sinds 2006.” Woensdag 17 juli werd het stel vergezeld door wethouder Marijn van Ballegooijen. “Als de tas te zwaar is helpen Elly en Frans een handje”, zegt Van Ballegooijen. “Zij houden een oogje in het zeil. Deze vrijwilligers maken echt het verschil voor veel ouderen in Amstelveen. Petje af.”

Algemeen gisteren 11:25

Goed voor Amstelveen: 'Te onduidelijk hoe we moeten handelen bij rampen'

Amstelveen - Goed voor Amstelveen vraagt om duidelijke informatie en instructies hoe men kan handelen wanneer zich een aanslag, aanval op infrastructuur zoals stroom, water en overstroming voordoet .'Het is belangrijk dat inwoners preventief geïnformeerd  worden wanneer er ooit iets zou gebeuren en men dan weet hoe te handelen.'

Algemeen gisteren 08:52

Gemeente Amstelveen redt Museum Cobra: drie jaar subsidie

Amstelveen - De gemeenteraad van Amstelveen heeft het advies van het college van B en W overgenomen en heeft unaniem besloten het museum een jaarlijkse subsidie van 1.4 miljoen voor een periode van drie jaar te verstrekken. Hiermee is het museum gered en kan het zijn artistieke en educatieve ambities verder ontwikkelen en bouwen aan een duurzame toekomst.