Davey Photography, Pieter Schilt
112

Zeer ernstig ongeval Groenelaan: fatbike vs.auto, hulpdiensten massaal ter plaatse

Amstelveen - Aan de Groenelaan in Amstelveen heeft dinsdagavond een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden tussen  de bestuurders van een auto en een fatbike. Een traumateam moest worden opgeroepen en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse.

Hulpdiensten werden rond kwart voor 9 met grote spoed gealarmeerd en troffen op de ongevallocatie ter hoogte van de oversteek/kruising bij de Watercirkel een zwaargewond persoon aan en een vernielde fatbike. Onder meer het achterwiel van de fiets was afgebroken door de impact van de botsing. Ook de auto lag flink in elkaar met veel schade aan de frontzijde (motorkap,voorruit).

112 ersntig fatbike ongeval amstelveen dpdb.jpg

De Groenelaan in de gelijknamige wijk is volledig afgesloten en de ongevallocatie is afgezet met linten om publiek op afstand te houden. De politie heeft het ernstige ongeval in onderzoek. Het zwaargewonde slachtoffer is, volgens omstanders na reanimatie, met spoed overgebracht naar een ziekenhuis.

112 fatbike ongeval groenelaan dpps.jpg

Foto's: Davey Photography, Pieter Schilt

De afgelopen dagen hebben in Amstelveen meerdere ongevallen plaatsgevonden waarbij fatbikes waren betrokken (zie hier, hier en hier).


Meer nieuws

Politiek gisteren 17:17

VVD Amstelveen keert zich tegen lokaal vuurwerkverbod: 'geen draagvlak voor'

Amstelveen - De Amstelveense VVD heeft zich gisteren in de raadsvergadering nadrukkelijk uitgesproken tegen het GroenLinks-voorstel om per direct het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling in Amstelveen te verbieden. Volgens de partij is er voor een dergelijk lokaal verbod onvoldoende draagvlak, lost het de problemen niet op en is het bovendien niet handhaafbaar.

Politiek gisteren 13:43

Burgerbelangen Amstelveen uit zorgen over bodemvervuiling Amsterdamse bos

Amstelveen - De lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) maakt zich grote zorgen over de grondkwaliteit van het Amsterdamse Bos. Dit naar aanleiding van de recente onderzoeksreportage van AT5, die veel stof deed opwaaien. Namens de bbA-fractie stelt raadslid Dave Offenbach nu dat (Amstelveense) burgers zich zorgen maken over de veiligheid en de gezondheidsrisico’s die men in het Bos kan lopen. 

Politiek gisteren 11:29

Vuurwerkverbod Amstelveen Oud & Nieuw voor dit jaar van de baan

Amstelveen - Een algeheel verbod voor het afsteken van vuurwerk rond Oud & Nieuw in Amstelveen is voor dit jaar van de baan. GroenLinks Amstelveen pleitte daarvoor, maar trok het voorstel (amendement) daartoe gisterenavond weer in, nadat bleek dat er geen meerderheid voor de plannen was.

Algemeen 29 nov. 2023 09:44

Aardgasverbruik Amstelveense woningen vorig jaar bijna 21 procent gedaald

Amstelveen - In 2022 is in Amstelveense woningen bijna 21 procent (20,8) minder gas verstookt dan een jaar eerder. Dat is een daling die net onder het landelijk gemiddeld ligt: landelijk bedroeg de afname van aardgasverbruik in woningen namelijk bijna 22 procent.