Jasper en Wim, van Zenith Skoda

Zenith Skoda: nieuwe locatie, vertrouwde service

Amstelveen - Er zijn maar weinig familiebedrijven in de automobielbranche die zo’n rijke Amstelveense historie kennen als familiebedrijf Zenith/Van Kleef. Begin september werd opnieuw een bladzijde opengeslagen in het indrukwekkende autofamilie-boek, met de verhuizing van het Skoda servicepoint van de Jacob de Graeflaan naar bedrijventerrein Legmeer. Eigenaar Wim van Kleef: ‘Toen ik hier aan de slag ging voelde ik al snel dat het de juiste keuze is geweest om te verhuizen,’ zegt Wim.

Bijna 60 jaar zat Zenith/Van Kleef aan de Jacob de Graeflaan 2. Goed verborgen in een drukke woonwijk, was het een voor deze tijd a-typische locatie voor een autobedrijf. Maar dat neemt niet weg dat Van Kleef het er prima naar zijn zin had en ook goede zakendeed als Skoda-servicepoint en occasiondealer. ‘We hadden ook echt goede contacten met onze buren. Het was er gezellig en veel omwonenden vonden het zelfs jammer dat we vertrokken,’ zegt Wim. ‘Maar verhuizen was een logische optie geworden.’

Van Mazda naar Skoda

Het was begin jaren 90 dat Wim’s vader - Wim van Kleef II, hij overleed in 2017 - een modern nieuw dealerpand liet bouwen op bedrijventerrein Legmeer. Van Kleef, dat van oudsher een VW-historie heeft, was toentertijd een vooraanstaand Mazda-dealer. Mazda was lang ongekend trending met populaire modellen als de 323, 626, MX-5 en de exclusieve Xedos-lijn. Kosten noch moeite werden gespaard om het pand volgens de Japanse Mazda-filosofie in te richten. ‘Van de tegels tot de plafondplaten aan toe,’ zegt Wim. ‘Kijk, zelfs de deurkrukken moesten een bepaalde vorm hebben,’ zegt hij wijzend op design-deurkrukken die nog altijd op de deuren zitten.

Onfortuinlijk genoeg raakte Mazda medio jaren 90 uit schwung, omdat nieuwe modellen uitbleven. ‘Mijn vader besloot daarom in 1997 de overstap te maken naar Skoda. Dat was toen een nog klein, maar opkomend merk. Het bleek een hele goede keuze van papa,’ zegt Wim trots. ‘Skoda is onder de Volkswagengroep uitgegroeid tot een sterk merk en er rijden er nu héél véél rond.’

Keuze snel gemaakt

Het pand aan Legmeer, met showroom, een zeer ruime werkplaats en volop parkeergelegenheid rondom, werd na het vertrek van Mazda verhuurd en Van Kleef ging verder als Zenith Skoda: die naam (Zenith) stamt nog van het monumentale pand aan de Amsterdamseweg  484, waar het autosprookje van de familie Van Kleef in Amstelveen ooit begon.

amstelveen van voorheen van kleef amsterdamseweg historie geschiedenis van kleef.jpg
Het vroegere Van Kleef-pand aan de Amsterdamseweg 484.

Het pand aan Legmeer, dat overigens ook een grote kantoorruimte op de tweede verdieping herbergt  (nog te huur) én een grote keldergarage, werd de afgelopen jaren gehuurd door Volvo. ‘Toen Volvo vorig jaar aangaf het huurcontract niet te verlengen, was de keuze snel gemaakt. Aan de Jacob de Graeflaan was het door milieueisen en ook betaald parkeren een stuk lastiger geworden en hier hebben we echt volop de ruimte,’ zegt Wim.

Reparatie & service voor alle merken

Wim laat weten dat klanten op de goed bereikbare nieuwe locatie nog altijd kunnen rekenen op de vertrouwde service van Zenith. En die is, getuige de vele vaste en vooral trouwe klanten, onberispelijk. Uiteraard is Zenith aangesloten bij Bovag en Schade Garant. ‘Niet alleen Skoda-rijders kunnen terecht voor onze service en reparaties. We bedienen alle merken,’ voegt bedrijfsleider Jasper toe. De ruime showroom biedt plaats aan diverse occasions. ‘We zijn na de verhuizing nog volop aan het inrichten, maar iedereen is natuurlijk welkom om een bezoek te brengen. We staan altijd voor u klaar!,’ besluit Wim.

Zenith Skoda
Bouwerij 61
1185 XW Amstelveen
020 643 0093
verkoop@zenithauto.nl
www.skoda.nl/service

Dit artikel verscheen eerder in de oktober editie van AmstelveenZ Magazine, nummer 82.


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.