Vlnr: Maarten de Haan (D66), Dianne Hoefakker-Laanstra (CU), Patrick Adriaans (SP), Menno van Leeuwen (VVD), Gert Jan Slump (GL) en Ewa Petiet (bbA).

Zes partijen roepen College B en W op: verduurzamen/isoleren woningen moet sneller

Amstelveen - Omdat gemeente Amstelveen achter loopt bij het behalen van de klimaatdoelstellingen, zijn zes partijen in de gemeenteraad van mening dat er snel aanvullende stappen gezet moeten, met name op het gebied van isoleren en verduurzamen van Amstelveense woningen.

Maarten de Haan (D66), Dianne Hoefakker-Laanstra (ChristenUnie), Patrick Adriaans (SP), Menno van Leeuwen (VVD), Gert Jan Slump (GroenLinks) en Ewa Petiet (Burgerbelangen Amstelveen) melden dat in een gezamenlijk persbericht.

Goed energielabel

‘Om de doelstellingen met betrekking tot energietransitie te halen waren de activiteiten van de gemeente Amstelveen de afgelopen jaren met name gericht op het stimuleren van zonnepanelen op daken, het isoleren van huizen middels collectieve inkoopacties en aanbieden van energieadvies en energiebesparingsproducten,’ melden de partijen. Volgens de zes partijen loopt gemeente Amstelveen achter op de landelijke doelstellingen als het gaat om bijvoorbeeld reductie van aardgasverbruik en het aantal woningen met een goed energielabel.

Straat-voor-straat-aanpak

D66, GroenLinks, VVD, bbA, SP en Christenunie willen de discussie aan over het ontwikkelen van een straat-voor-straat aanpak om huishoudens te helpen met de verduurzaming en isolatie van hun woningen. Woningen met energielabel D t/m G zouden daarbij voorrang moeten krijgen. Ook verhuurders zouden volgens de partijen meer gestimuleerd moeten worden om huurwoningen te verduurzamen.

Oproep

De partijen bereiden een motie voor  die onderdeel vormt van het naderende  raadsdebat en de aansluitende raadsvergadering  op 14 december 2022. Het College van B&W zal tijdens de raadsvergadering opgeroepen worden om tot de noodzakelijke verduurzaming- en isolatieversnelling te komen in Amstelveen.

In de gemeenteraad zetelen in totaal twaalf partijen. VVD, D66, PvdA en GvA vormen de coalitie 2022-2026. BbA, GroenLinks, SP, AVA, CDA, CU, 50Plus en BVNL vormen de oppositie. 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 14:00

Landijsbaan Amstelveen zo lek als een mandje: groot onderhoud op lange baan geschoven

Amstelveen - Het is dat er voorlopig geen vorst wordt verwacht, maar de landijsbaan aan de Noordelijke Poeloever in Amstelveen is lek en verkeert in slechte staat. De dijken rond de baan vertonen naast lekken ook verzakkingen. De baan is toe aan groot onderhoud, maar dat is door de gemeente op de lange baan geschoven. Zandzakken kunnen eventueel soelaas gaan bieden.

Sport vandaag 12:53

ARC, Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen genomineerden voor Vereniging van het jaar

Amstelveen - Rugbyclub ARC, roeivereniging Okeanos en Stichting Rolstoeldansen Amstelveen zijn genomineerd voor de Amstelveense Vereniging van het Jaar 2023. Vrijdag 9 februari 2024 wordt tijdens het Amstelveen Sportgala bekend gemaakt welke vereniging zich Vereniging van het Jaar 2023 mag noemen en naast eeuwige roem de wisselbeker plus een cheque ter waarde van € 2.500,- in ontvangst mag nemen. 

Amstelveen van voorheen gisteren 20:51

Amstelveen van voorheen (380)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 380 een oude foto van het binnenplein van winkelcentrum Groenhof.