Vlnr: Maarten de Haan (D66), Dianne Hoefakker-Laanstra (CU), Patrick Adriaans (SP), Menno van Leeuwen (VVD), Gert Jan Slump (GL) en Ewa Petiet (bbA).

Zes partijen roepen College B en W op: verduurzamen/isoleren woningen moet sneller

Amstelveen - Omdat gemeente Amstelveen achter loopt bij het behalen van de klimaatdoelstellingen, zijn zes partijen in de gemeenteraad van mening dat er snel aanvullende stappen gezet moeten, met name op het gebied van isoleren en verduurzamen van Amstelveense woningen.

Maarten de Haan (D66), Dianne Hoefakker-Laanstra (ChristenUnie), Patrick Adriaans (SP), Menno van Leeuwen (VVD), Gert Jan Slump (GroenLinks) en Ewa Petiet (Burgerbelangen Amstelveen) melden dat in een gezamenlijk persbericht.

Goed energielabel

‘Om de doelstellingen met betrekking tot energietransitie te halen waren de activiteiten van de gemeente Amstelveen de afgelopen jaren met name gericht op het stimuleren van zonnepanelen op daken, het isoleren van huizen middels collectieve inkoopacties en aanbieden van energieadvies en energiebesparingsproducten,’ melden de partijen. Volgens de zes partijen loopt gemeente Amstelveen achter op de landelijke doelstellingen als het gaat om bijvoorbeeld reductie van aardgasverbruik en het aantal woningen met een goed energielabel.

Straat-voor-straat-aanpak

D66, GroenLinks, VVD, bbA, SP en Christenunie willen de discussie aan over het ontwikkelen van een straat-voor-straat aanpak om huishoudens te helpen met de verduurzaming en isolatie van hun woningen. Woningen met energielabel D t/m G zouden daarbij voorrang moeten krijgen. Ook verhuurders zouden volgens de partijen meer gestimuleerd moeten worden om huurwoningen te verduurzamen.

Oproep

De partijen bereiden een motie voor  die onderdeel vormt van het naderende  raadsdebat en de aansluitende raadsvergadering  op 14 december 2022. Het College van B&W zal tijdens de raadsvergadering opgeroepen worden om tot de noodzakelijke verduurzaming- en isolatieversnelling te komen in Amstelveen.

In de gemeenteraad zetelen in totaal twaalf partijen. VVD, D66, PvdA en GvA vormen de coalitie 2022-2026. BbA, GroenLinks, SP, AVA, CDA, CU, 50Plus en BVNL vormen de oppositie. 


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie vandaag 07:00

Onderwijsspecial (afl. 6): Panta Rhei - Iedereen heeft recht op kansen

Amstelveen - Nu veel kinderen weer voor de keuze staan om een (middelbare) school te kiezen en er diverse Open Dagen van scholen op stapel staan, brengt AmstelveenZ een onderwijsspecial van scholen in Amstelveen en directe omgeving. In aflevering 6: Panta Rhei.

Gezondheid & welzijn gisteren 16:14

ANWB AutoMaatje van start in Amstelveen

Amstelveen - De vervoersservice ANWB AutoMaatje gaat per 1 februari 2023 van start in Amstelveen. Vrijwilligers vervoeren via ANWB AutoMaatje met hun eigen auto minder mobiele Amstelveners die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen, of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Kunst & Cultuur gisteren 11:17

Jubileumjaar 'Cobra 75' van start met drieluik ‘Ontmoet de Denen’ 

Amstelveen - In het bijzijn van de ambassadeur van Denemarken in Nederland Jarl Frijs-Madsen is gisterenavond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen het jubileumjaar 'Cobra 75' van start gegaan met de opening van het Drieluik ‘Ontmoet de Denen’. De tentoonstelling is te zien van 27 januari tot en met 14 mei 2023.