Zes winkelgebieden in Amstelveen zoeken samenwerking in BIZ

Amstelveen – Ondernemers van in totaal zes winkelgebieden in Amstelveen gaan de komende jaren in hun gebied samenwerken onder de vlag van een Bedrijveninvesteringszone, afgekort BIZ. Voor de periode 2022-2026 slaan ondernemers aan de Van der Hooplaan, de Amsterdamseweg Zuid, de Amstelzijde, in het Oude Dorp en op het Kostverlorenhof (Eigenaren én Ondernemers) de handen ineen.

Het gaat om vier reeds bestaande BIZzen die de samenwerking voor een nieuwe periode (2022-2026) hebben beklonken en twee nieuwe BIZzen (Amsterdamseweg Zuid en de horeca Amstelzijde).

Wat is een BIZ?

Een BIZ is een afgebakend winkelgebied of bedrijventerrein waarbinnen ondernemers en/of de eigenaren samen investeren in de kwaliteit van het leefklimaat, uitstraling en veiligheid. Gemeente Amstelveen ondersteunt de onderlinge samenwerking tussen ondernemers.

Alle ondernemers/eigenaren in een BIZ betalen daaraan mee door middel van een BIZ-belasting. Een BIZ draagt bij aan de samenwerking tussen ondernemers en versterkt het ondernemersklimaat. Na een officiële telling door een notaris van kantoor Bellaar maakte wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) in aanwezigheid van burgemeester Tjapko Poppens, recent bekend welke Amstelveense BIZzen doorgaan of starten.

Stemmen uitgebracht

Ondernemers uit de BIZ gebieden hebben een stem uitgebracht voor of tegen het instellen van een BIZ. In totaal zijn meer dan 80 % van de stemmen uitgebracht en meer dan 84 % heeft voor het instellen van de BIZ gestemd. Alle BIZzen (her)starten op 1 januari 2022.

Ondernemers uit deze gebieden hebben BIZ plannen geschreven en zijn een uitvoeringsovereenkomst aangegaan met de gemeente. De komende vijf jaar zullen de BIZzen events organiseren, het winkel- of horecagebied aankleden met feestverlichting en/of planten, Social Media campagnes starten om het gebied onder de aandacht te brengen. De activiteiten van de BIZzen zijn gericht op het vergroten van de levendigheid en aantrekkelijkheid van het gebied en het gebied on- en offline promoten.

Wethouder: 'Mooi resultaat' 

Wethouder Economische Zaken Floor Gordon (D66): “Het is een heel mooi resultaat. Dit geeft aan dat de oude BIZzen succesvol zijn geweest, de BIZ leden tevreden zijn én dat men verder wil met elkaar. Het is geweldig dat er in deze moeilijke periode van Corona ook nieuwe samenwerkingen ontstaan zijn tussen ondernemers op de Amsterdamseweg en de horeca aan de Amstelzijde. We ondersteunen de ondernemers BIZzen door ze BIZ vrijstelling voor het 1e jaar in 2022 te geven, terwijl ze wel de BIZ subsidie ontvangen. Ook kunnen de BIZzen aanvragen indienen bij ons Stimuleringsfonds Lokale Economie. Onze afdeling economische zaken zal de BIZzen ook adviseren bij de aanvraag van subsidies, bij o.a. Provincie Noord-Holland.”

Stimulans

Voorzitter Cor Mulder bedankt de gemeente, namens het bestuur van de BIZ Van der Hooplaan, voor de waardering die het bestuur van de BIZ Van der Hooplaan ervaart voor het werk dat ze doen. Hij is blij met de samenwerking en ondersteuning van de gemeente en ziet dit mooie resultaat als een stimulans voor de volgende periode van vijf jaar.

Op de foto: Wethouder Economische Zaken Floor Gordon met de voorzitters van de BIZzen; Atilla Meulenbelt (BIZ Kostverlorenhof, eigenaar Subzero en voorzitter van de VAD, Rens van der Linden (BIZ Amsterdamseweg en eigenaar van AH van der Linden, Gijs Numan (BIZ Amstelzijde en eigenaar van Brasserie Paardenburg, Cor Mulder (BIZ Van der Hooplaan en eigenaar van Martha de Groot interieur), Theo Konijnenburg (BIZ Oude Dorp en eigenaar van het Wapen van Amstelveen) en John Machielsen (voorzitter van de BIZ Kostverlorenhof eigenaren).

Foto PB zesbedrijveninvesteringszones.jpg
Meer nieuws

112 vandaag 07:34

Vergeefse zoektocht naar fietsende 'naakte' man

Amstelveen - De politie heeft maandagavond tevergeefs gezocht naar een man die in slechts een t-shirt rondfietste in de omgeving van de Nieuwe Kalfjeslaan nabij het Amsterdamse bos in Amstelveen.

Verkeer & Vervoer gisteren 18:24

‘Mate van overlast op rivier De Amstel bij Amstelveen onacceptabel’

Amstelveen – De burgemeester van Amstelveen, Tjapko Poppens, stelt dat de mate waarin pleziervaart momenteel overlast veroorzaakt op rivier de Amstel bij Amstelveen onnaceptabel is. De gemeente heeft de overlast tot prioriteit verklaard en gaat in samenwerking met handhaving en politie veelvuldig optreden.