Ziekenhuis Amstelland [Beeld: gemeente Amstelveen]

Ziekenhuis Amstelland: kritisch planbare zorg nog niet in gevaar, maar druk is hoog

Amstelveen - De kritische planbare zorg is momenteel nog niet in gevaar bij Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. Wel moeten bepaalde afspraken voor het behandelcentrum noodgedwongen vaker worden afgezegd.

Diverse ziekenhuizen kunnen door de coronadruk de kritisch planbare zorg al gedeeltelijk niet meer verlenen. Het gaat daarbij om zorg die binnen zes weken moet worden gegeven, zoals spoedoperaties en behandelingen wegens kanker.

Afspraken afzeggen

Zover is het in Ziekenhuis Amstelland nog niet, maar de aanhoudende coronadruk heeft wel gevolgen en vergt veel inspanningen. 'Dagelijks bekijken we wat de stand van zaken is om het personeel zo optimaal mogelijk in te zetten. Dat betekent wel dat we naast planbare operaties nu vaker ook afspraken op ons behandelcentrum moeten afzeggen, zoals bijvoorbeeld het behandelen van spataderen,. meldt het ziekenhuis vandaag op de website.

Niet-spoedeisende zorg afgeschaald

Eerder (op 18 december 2020) werd al de niet-spoedeisende zorg (waaronder operaties) in Ziekenhuis Amstelland afgeschaald, zonder te tornen aan spoedoperaties, oncologische zorg, geplande keizersneden en  overige niet-uitstelbare operaties.

Samenwerking belangrijk

'We doen er alles aan om verpleegkundigen daar in te zetten waar de zorg het meest kritisch is', aldus het ziekenhuis in een verklaring vandaag. 'De afspraken die we met de ziekenhuizen in de regio maken zijn belangrijk. Zo is er dagelijks overleg over het verplaatsen van patiënten om de reguliere zorg door te kunnen laten gaan en bekijken we regionaal met zelfstandige behandelcentra waar zij mogelijk personeel kunnen uitlenen.'


Meer nieuws

Onderwijs & Educatie vandaag 16:04

D66 wil Amstelveense Tienerschool (10-14 jaar)

Amstelveen - Vorige maand heeft D66 Amstelveen diverse scholen, wethouder Frank Berkhout én Tweede Kamerlid Paul van Meenen, online bij elkaar gebracht om na te denken over het beste en meest inclusieve onderwijs in Amstelveen. Op 4 maart gaat D66 ook met ouders in gesprek. Zodat ook hun inbreng meegenomen wordt  bij de plannen van de onderwijspartij.

Horeca vandaag 11:00

KHN Amstelland: 'Buitenzetten terras op 2 maart, maar niet openen'

Amstelveen – Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Amstelland steunt de actie om op 2 maart terrassen buiten te zetten, maar niet om deze te openen. KHN Amstelland wil met de actie vooral een signaal afgeven en stelt zich op het standpunt dat deelname aan de ludieke actie vrijwillig is.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (33)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 33e dag dat de avondklok geldt, een avondfoto van de Amstelveense brandweerkazerne.