Ziekenhuis Amstelland 'opgetogen' met erkenning BVN

AMSTELVEEN - Natuurlijk probeer je ten alle tijde de beste zorg te leveren, maar een erkenning is altijd heel plezierig. Ziekenhuis Amstelland is dan ook "opgetogen en blij' met het Roze Lintje dat voor het zesde achtereenvolgende jaar door de Borstkankervereniging Nederland (BVN) aan de mammacare van de zorginstelling is toegekend.

"Het geeft aan, dat de kwaliteit van onze zorg goed en constant is", reageerde de woordvoerster van ziekenhuis Amstelland. "Ze hanteren meerdere criteria en nemen meerdere enquêtes af bij patiënten. Daarvoor moet, ook door ons, een hoop werk worden verzet. Dan is het toch elk jaar weer fijn dat deze inzet wordt erkent. En ja, dus zijn we er heel gelukkig mee." Het geeft aan dat ziekenhuis Amstelland zowel op basis van patiëntenervaringen als kwaliteit goede borstkankerzorg levert.

Over de schouder
Via het Roze Lintje kijkt BVN enigszins over de schouder mee bij de zorginstelling en door de navraag de de vereniging doet bij patiënten, kan de toekenning ook worden gezien als een erkenning van de patiënten zelf. Ziekenhuis Amstelland is een van 78 ziekenhuizen die voor de kwalitatief hoogstaande mammacare een erkenning krijgt. Voor dit jaar lag de nadruk op één van de BVN criteria, waarbij wordt gekeken naar de mate waarin de (late) gevolgen van mogelijke handelingen worden besproken met de patiënt. Bij een deel van de ziekenhuizen blijkt dit niet optimaal en is het een verbeterpunt.

Trots
'Ziekenhuis Amstelland  en het mammateam zijn met recht trots op het Roze Lintje, dat al voor het zesde achtereenvolgende jaar is behaald. het ziekenhuis treeft naar uitstekende borstkankerzorg, een vriendelijke patiëntenbenadering en korte lijnen tussen behandelaar en patiënt. Kortom, aangenaam dichtbij', meldt het ziekenhuis in haar persbericht. "De jaarlijks aangepaste criteria zijn verwerkt in de Monitor Borstkankerzorg. Hierin worden ervaringen van patiënten met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen gecombineerd."


Meer nieuws

Algemeen gisteren 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.

Zakelijk gisteren 18:59

Nieuw kleinschalig kinderdagverblijf in Amstelveen: ‘t Schooltje

Amstelveen – Kinderdagverblijf ’t Schooltje heeft de deuren geopend in Amstelveen. Deze kleinschalige en kwalitatief hoge opvang is gevestigd in een vrijstaand pand met tuin en biedt een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport 23 apr. 2024 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.