Amstelveenz

Ziekenhuis Amstelland rekent op gezonde toekomst

Amstelveen – Ziekenhuis Amstelland kan de komende drie jaar toegroeien naar een financieel gezonde situatie. Dat laat het Amstelveense ziekenhuis weten in een verklaring nadat Dagblad Trouw vanmorgen naar buiten bracht dat het ziekenhuis momenteel in financieel zwaar weer zit.

Trouw schrijft vandaag dat Ziekenhuis Amstelland onderaan een lijst van veertien zwakke ziekenhuizen staat. Dit zou onder meer komen omdat de jaarrekening over 2017 nog gepubliceerd moet worden.

Reactie

Ziekenhuis Amstelland laat in een reactie op dit nieuws weten dat er onlangs toekomstbestendige financiële afspraken zijn gemaakt met de zorgverzekeraars en de bank. Daarmee is het voortbestaan van het ziekenhuis volgens een persbericht verzekerd en kunnen patiënten ook de komende jaren vertrouwen op de ziekenhuiszorg van het Amstelveense ziekenhuis.

Ziekenhuis Amstelland heeft op financieel gebied een moeilijke tijd doorgemaakt. Maar dankzij de nu gemaakte afspraken, kan het ziekenhuis in drie jaar tijd toegroeien naar een financieel gezonde situatie.

Reorganisatie

Zorgverzekeraars Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis geven aan dat Ziekenhuis Amstelland in de regio absoluut van belang is. “Het ziekenhuis heeft tijdig en proactief contact met ons gezocht, waardoor wij gezamenlijk een toekomststrategie konden bepalen”, zeggen de twee verzekeraars in een gezamenlijke verklaring. “Bestuurder en medische staf trekken echt samen hierin op. We hebben met elkaar een intensief traject doorlopen. Positief is dat Ziekenhuis Amstelland met constructieve plannen goed op weg is met de reorganisatie. In overleg met de banken en andere stakeholders zijn inmiddels afspraken met Ziekenhuis Amstelland gemaakt voor de komende drie jaar.”

“Wij zijn blij met de steun van-  en de constructieve samenwerking met de zorgverzekeraars”, vult Esther Agterenbos, voorzitter Raad van Bestuur van Ziekenhuis Amstelland, toe. “Bij mijn aantreden vorig jaar trof ik een ziekenhuis aan dat het moeilijk had. Van meet af aan was duidelijk dat we aan de bak moesten om het tij te keren. Een reorganisatie hoorde daarbij. De eerste positieve effecten van de reorganisatie zijn inmiddels zichtbaar. Met de financiële steun van de zorgverzekeraars kunnen onze patiënten en medewerkers de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Onze patiënten kunnen blijven rekenen op goede en vertrouwde zorg, nu en in de toekomst.”

Personeelskosten

Ziekenhuis Amstelland meldt tevens dat de financieel moeilijke tijd te maken had de krapte op de arbeidsmarkt waardoor aan de ene kant de capaciteit niet volledig benut kon worden en aan de andere kant de personeelskosten waren gestegen. De stijging was niet op te vangen door de afgesproken tarieven met de zorgverzekeraars. Daarnaast was er onvoldoende kritische sturing op inkoop en zorgde verschillende investeringen voor hoge ICT-kosten.

Dankzij de nieuwe afspraken met verzekeraars en banken kan het ziekenhuis tot een afronding komen van de jaarrekening 2017. Het is de bedoeling dat deze jaarrekening eind december zal worden gepubliceerd.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:43

Amstelveen overweegt Stadsfonds op te richten

Amstelveen - Het college van B en W is voornemens om een zogenoemd Stadsfonds in Amstelveen op te richten; een stichting van en door lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties die samen de stad commercieel, cultureel en sociaal aantrekkelijker maken, waarvan alle partijen in Amstelveen profiteren.

Algemeen gisteren 10:52

Weet jij een plek in jouw wijk die meer groen kan gebruiken?

Amstelveen - In het kader van de campagne ‘Groen moet je doen!’ vraagt gemeente Amstelveen inwoners om betegelde plekken in de openbare ruimte voor te dragen die meer groen kunnen gebruiken, bijvoorbeeld in hun eigen straat of wijk. Dat kan nog tot 1 mei 2024.

Sport gisteren 08:56

Karel Eykman school JD2 en JE1 winnaar schoolvoetbaltoernooi in Amstelveen

Amstelveen - Aan de lokale voorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi, die begonnen op woensdag 20 maart, hebben maar liefst 50 teams van 13 scholen in Amstelveen mee gedaan. Na vijf spannende weken van competitie hebben de beste acht teams van groep 5-6 en van groep 7-8 zich gekwalificeerd voor de finale op woensdag 24 april. De Karel Eykman school JD2 en JE1 kwamen als winnaar uit de bus.  

Algemeen 24 apr. 2024 19:53

Weerstand tegen uitbreiding betaald parkeren in Amstelveen: petitie gestart

Amstelveen - Er leeft onder diverse inwoners weerstand tegen de uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen, zeker nu het er naar uitziet dat in de toekomst betaald parkeren in heel de gemeente zal worden doorgevoerd. Diverse wijkbewoners twijfelen aan de betrouwbaarheid van zogenoemde parkeerdrukmetingen en zien de urgentie van betaald parkeren niet in.