Gemeente Amstelveen

Zijn er Amstelveense scholen die homoseksualiteit afwijzen?

Amstelveen - De VVD Amstelveen wil antwoord op de vraag of er in Amstelveen scholen zijn die homoseksualiteit afwijzen en zal die vraag voorleggen in de raadsvergadering van 18 november 2020.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 18 november2020 wordt namelijk het onderwijshuisvestingsplan voor de periode 2020-2024 besproken; voor VVD-raadslid Bas Zwart een goed moment om het onderwerp aanhangig te maken.

bas_zwart_vvd.jpg
VVD-raadslid Bas Zwart

Zwart brengt de vraag onder de aandacht nadat onderwijsminister Slob afgelopen week zwaar onder vuur kwam te liggen vanwege zijn standpunt over homoseksualiteit in het reformatorisch onderwijs.

De VVD meldt dat in Amstelveen de reformatorische basisschool De Akker gevestigd: ‘Voor deze school met circa 110 leerlingen is er ook een huisvestingsvraagstuk. De VVD zal tijdens de behandeling van het huisvestingsplan vragen of basisschool De Akker aan ouders om een zogenaamde identiteitsverklaring vraagt waarin onder andere de homoseksuele levenswijze wordt afgekeurd’, meldt de partij.

Niet voor te stellen

‘Ik zou mij dit in Amstelveen niet kunnen voorstellen, maar ik ga toch vragen of dit gecontroleerd kan worden’, zegt Zwart, woordvoerder onderwijs namens de lokale VVD.  Hij wijst er daarbij wel op dat de gemeente er in principe weinig over te zeggen heeft als het antwoord ja blijkt: 'Helaas zijn discriminatoire opvattingen of bijvoorbeeld het in twijfel trekken van de evolutietheorie van Darwin geen reden waarom een school geen huisvesting zou kunnen krijgen.’

Aanpassing grondwet

De VVD wijst erop dat in Nederland 60 procent van de scholen in meer of mindere mate aan een religie verbonden is. ’De huidige commotie  rond de reformatorische en islamitische scholen zou wellicht kunnen leiden tot een aanpassing van grondwetartikel 23. Zou het niet mooi zijn wanneer met overheidsgeld alleen onderwijs bekostigd wordt dat tot doel heeft integratie te bevorderen? Dan kunnen Jan, Femke, Joyce, Ahmed, Tjapko, Khadija, Job en Mirjam gewoon in dezelfde schoolklas terechtkomen.’


Meer nieuws

112 vandaag 19:51

Overval op supermarkt Lindenlaan Amstelveen

Amstelveen - Aan de Lindenlaan in Amstelveen Zuid is maandagavond even voor 19.30 uur een supermarkt overvallen. Daarbij is gedreigd met een wapen; een onbekend geldbedrag is buitgemaakt.

Politiek vandaag 10:07

Burgerbelangen Amstelveen: biedt RTVA reële kans, pak uitgestoken hand aan

Amstelveen – Nu de lokale omroep RTVA tot 2024 de uitzendlicentie heeft gekregen van het Commissariaat voor de Media, vindt de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) dat de gemeente er voor moet zorgen dat RTVA op basis van een reëel subsidiebedrag haar werkzaamheden kan hervatten en dat de hand die de omroep nu heeft uitgestoken aangepakt moet worden.