Gemeente Amstelveen

Zijn er Amstelveense scholen die homoseksualiteit afwijzen?

Amstelveen - De VVD Amstelveen wil antwoord op de vraag of er in Amstelveen scholen zijn die homoseksualiteit afwijzen en zal die vraag voorleggen in de raadsvergadering van 18 november 2020.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 18 november2020 wordt namelijk het onderwijshuisvestingsplan voor de periode 2020-2024 besproken; voor VVD-raadslid Bas Zwart een goed moment om het onderwerp aanhangig te maken.

bas_zwart_vvd.jpg
VVD-raadslid Bas Zwart

Zwart brengt de vraag onder de aandacht nadat onderwijsminister Slob afgelopen week zwaar onder vuur kwam te liggen vanwege zijn standpunt over homoseksualiteit in het reformatorisch onderwijs.

De VVD meldt dat in Amstelveen de reformatorische basisschool De Akker gevestigd: ‘Voor deze school met circa 110 leerlingen is er ook een huisvestingsvraagstuk. De VVD zal tijdens de behandeling van het huisvestingsplan vragen of basisschool De Akker aan ouders om een zogenaamde identiteitsverklaring vraagt waarin onder andere de homoseksuele levenswijze wordt afgekeurd’, meldt de partij.

Niet voor te stellen

‘Ik zou mij dit in Amstelveen niet kunnen voorstellen, maar ik ga toch vragen of dit gecontroleerd kan worden’, zegt Zwart, woordvoerder onderwijs namens de lokale VVD.  Hij wijst er daarbij wel op dat de gemeente er in principe weinig over te zeggen heeft als het antwoord ja blijkt: 'Helaas zijn discriminatoire opvattingen of bijvoorbeeld het in twijfel trekken van de evolutietheorie van Darwin geen reden waarom een school geen huisvesting zou kunnen krijgen.’

Aanpassing grondwet

De VVD wijst erop dat in Nederland 60 procent van de scholen in meer of mindere mate aan een religie verbonden is. ’De huidige commotie  rond de reformatorische en islamitische scholen zou wellicht kunnen leiden tot een aanpassing van grondwetartikel 23. Zou het niet mooi zijn wanneer met overheidsgeld alleen onderwijs bekostigd wordt dat tot doel heeft integratie te bevorderen? Dan kunnen Jan, Femke, Joyce, Ahmed, Tjapko, Khadija, Job en Mirjam gewoon in dezelfde schoolklas terechtkomen.’


Meer nieuws

Advertorial Algemeen vandaag 15:27

MayVy verrast winnares met heerlijk diner

Amstelveen - Eigenaresse Willow Le startte delicatessenzaak MayVy vanwege haar passie voor Aziatisch eten. Middels de social media campagne #MeandMayVy wilde ze haar producten onder de aandacht brengen. Haar doel om een community te creëren is gelukt. De online post met de meeste likes is bekend en graag verrast ze winnares Justine met een heerlijk diner voor 4 personen. 

Algemeen vandaag 10:05

Geef een boek cadeau: ‘Brief voor de koning’ voor leerlingen Groep 8

Amstelveen Kinderburgemeester Elina en wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) hebben samen het startsignaal gegeven voor  de campagne ‘Geef een boek cadeau’ , door op basisscholen Palet Zuid en Piet Hein het boek ‘Brief voor de koning’ van Tonke Dragt uit te delen aan groep acht.

Algemeen gisteren 14:53

Conflictscheidingen Amstelveense ouders: gemeente biedt hulp

Amstelveen - Om schade bij kinderen door scheidingen van ouders zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te beperken probeert gemeente Amstelveen zogenoemde conflictscheidingen cq. vechtscheidingen bij Amstelveense ouders zoveel mogelijk te voorkomen met diverse soorten hulp en voorlichting.