Bernard Geijsel

Zijn er nog verborgen gebreken?

Bernard Geijsel van Geijsel Kroon Makelaardij geeft lezers inzichten, tips en adviezen in relatie tot de Amstelveense woningmarkt. Deze keer over ‘verborgen gebreken’ bij de aankoop van een woning.  

Als de verkoper op de hoogte is van de gebreken van zijn woning, dan zijn het geen “verborgen” gebreken, maar toch is het een veel gestelde vraag tijdens bezichtigingen.

Hot issue
Verborgen gebreken zijn altijd een hot-issue, je wilt niets over het hoofd zien tijdens een bezichtiging. Stel daarom de juiste vragen aan de makelaar. Zijn er nog bijzonderheden die vermeld moeten worden? Dan zie je de verkopend makelaar altijd goed nadenken en zijn dossier raadplegen.

Goed kijken
Vervolgens dien je zelf goed te kijken zodat je na de bezichtiging aan jouw onderzoeksplicht hebt voldaan en de verkopende makelaar (als het goed is) aan zijn meldingsplicht. Maar er is altijd een grijs gebied. Dient verkoper een beslagen (lek) raam te vermelden of dien je dit zelf te zien? Schimmelvorming in de badkamer? Opnieuw witten vlak voor verkoop of is het een meldingsplicht. De buurvrouw die elke vrijdagavond hoorbaar pianoles bij haar thuis heeft? Burenruzies? Vocht in de kruipruimte? Melden of zwijgen?

Opletten
In de huidige tijd - de Amstelveense huizenmarkt staat bijzonder onder druk - moet een koper meer dan ooit enorm opletten. Beslissingen worden tot 3 keer sneller genomen dan in een normale huizenmarkt en resulteert snel in een foutenparade. Ook professionals zijn geneigd te makkelijk te acteren en problemen te bagatelliseren. Voor je het weet eindigt het kopen van een huis in een teleurstelling, een spreekwoordelijke kat in de zak of juridisch geformuleerd in een non-conformiteit.

Advies
Mijn dringende advies aan huizenkopers van Amstelveen: ga op voorhand kennismaken met de juiste adviseurs om je heen, zodat je wel kunt handelen als dit noodzakelijk is. Slagvaardig en snel, maar met deskundigheid en grondigheid voorop!

Bernard Geijsel
Register Makelaar Taxateur o.g. 
Geijsel Kroon

 

 


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.