AmstelveenZ

'Zijn expats een zegen of drukken ze op onze woningmarkt?'

Amstelveen - De Socialistische Partij (SP) in Amstelveen wil met inwoners het debat aan over de toenemende internationalisering van de economie en de gevolgen daarvan voor Amstelveen.

Amstelveen staat volgens de SP bekend om een open en internationaal georiënteerde economie en stelt dat daarover in Amstelveen en in Nederland veel discussie is.

1 mei De Meent

Daarom houdt de partij op 1 mei 2019, in aanloop naar de Europese Verkiezingen op 23 mei, een discussieavond en lezing in ontmoetingscentrum De Meent in Middenhoven, waar Amstelveners van harte welkom zijn.  Vragen als: 'Zijn expats een zegen of drukken ze op onze woningmarkt? Wat levert de EU Nederland nu op?', passeren op de avond de revue.

Europa

'Europa is voor veel mensen een ver van mijn bed show, maar heeft ook lokaal invloed', meldt de SP in een persbericht. 'We kunnen er niet om heen, bedrijven zijn veel internationaler georganiseerd en wetgeving is al lang niet meer alleen nationaal vastgesteld. Op een aantal vlakken biedt dat voordelen, maar er zijn ook nadelen.' 

Henk Overbeek

Henk Overbeek, emeritus-hoogleraar en senator voor de SP zal op de avond een inleidende lezing verzorgen, waarna de zaal met elkaar in discussie kan gaan over het thema Internationalisering van de Economie, wat betekent dit voor Amstelveen?

Henk Overbeek was tot 2015 hoogleraar internationale betrekkingen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarvoor deed hij als wetenschapper onderzoek naar onder meer internationale regels voor behoorlijk ondernemingsbestuur en naar internationale economische vraagstukken.

Uitnodiging

De SP nodigt iedereen uit om de lezing bij te wonen en deel te nemen aan de discussie. De avond zal gehouden worden op woensdag 1 mei vanaf 20.00 uur  in ontmoetingscentrum de Meent te Amstelveen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer vandaag 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen vandaag 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan. 

Algemeen gisteren 17:08

Inzameling voor Voedselbank Amstelveen bij KKC

Amstelveen - Op het schoolplein van het Keizer Karel College aan Elegast 5 organiseert de UNESCO jongerencommissie van het Keizer Karel College vrijdag 29 mei 2020 een inzamelactie voor de Voedselbank Amstelveen.