'Zijn expats een zegen of drukken ze op onze woningmarkt?'

'Zijn expats een zegen of drukken ze op onze woningmarkt?' Foto: AmstelveenZ

Amstelveen - De Socialistische Partij (SP) in Amstelveen wil met inwoners het debat aan over de toenemende internationalisering van de economie en de gevolgen daarvan voor Amstelveen.

Amstelveen staat volgens de SP bekend om een open en internationaal georiënteerde economie en stelt dat daarover in Amstelveen en in Nederland veel discussie is.

1 mei De Meent

Daarom houdt de partij op 1 mei 2019, in aanloop naar de Europese Verkiezingen op 23 mei, een discussieavond en lezing in ontmoetingscentrum De Meent in Middenhoven, waar Amstelveners van harte welkom zijn.  Vragen als: 'Zijn expats een zegen of drukken ze op onze woningmarkt? Wat levert de EU Nederland nu op?', passeren op de avond de revue.

Europa

'Europa is voor veel mensen een ver van mijn bed show, maar heeft ook lokaal invloed', meldt de SP in een persbericht. 'We kunnen er niet om heen, bedrijven zijn veel internationaler georganiseerd en wetgeving is al lang niet meer alleen nationaal vastgesteld. Op een aantal vlakken biedt dat voordelen, maar er zijn ook nadelen.' 

Henk Overbeek

Henk Overbeek, emeritus-hoogleraar en senator voor de SP zal op de avond een inleidende lezing verzorgen, waarna de zaal met elkaar in discussie kan gaan over het thema Internationalisering van de Economie, wat betekent dit voor Amstelveen?

Henk Overbeek was tot 2015 hoogleraar internationale betrekkingen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarvoor deed hij als wetenschapper onderzoek naar onder meer internationale regels voor behoorlijk ondernemingsbestuur en naar internationale economische vraagstukken.

Uitnodiging

De SP nodigt iedereen uit om de lezing bij te wonen en deel te nemen aan de discussie. De avond zal gehouden worden op woensdag 1 mei vanaf 20.00 uur  in ontmoetingscentrum de Meent te Amstelveen.


Reacties