Zo stemde Amstelveen: 1 VVD, 2 GL/PvdA, 3 PVV

Amstelveen - Meer dan 10.000 Amstelveners hebben tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2023 op de VVD gestemd, dat daarmee traditiegetrouw de grootste partij in Amstelveen is gebleven. GroenLinks/PvdA maakte een reuzensprong en volgt op plek 2 met ruim negenduizend stemmen. De grote landelijke winnaar PVV bemachtigde bijna 7000 stemmen in Amstelveen en werd daarmee de derde partij van de gemeente.

Dat blijkt uit de voorlopige uitslagen die vannacht door gemeente Amstelveen werden gepubliceerd.

Nieuw Sociaal Contract (NSC) deed het ook niet slecht in Amstelveen en kreeg bijna 5000 stemmen en wordt gevolgd door D66 (ca 4300 stemmen), dat een enorme val maakte. In 2021 stemden nog nagenoeg tienduizend Amstelveners op D66. 

Het opkomstpercentage bedroeg 78,4 procent, 2,5 procent minder dan in 2021.

KLIK VOOR ALLE UITSLAGEN IN AMSTELVEEN


Meer nieuws

Politiek vandaag 19:56

In memoriam: Tim Lechner

Amstelveen – Lokaal politicus Tim Lechner, initiatiefnemer van de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen, is afgelopen donderdag overleden. Lechner was in 2017 initiatiefnemer en mede-oprichter van de destijds nieuwe lokale partij, die in 2018 als nieuwkomer twee zetels in de Amstelveense gemeenteraad behaalde.

Verkeer & Vervoer vandaag 11:43

‘Invoering 30 km/u in hoofdstad klap voor OV-netwerk in regio’

Amstelveen - Vijf gemeenten rond de hoofdstad willen opheldering van het Amsterdamse gemeentebestuur waarom er onvoldoende rekening is gehouden met het effect van het invoeren van 30-km zones (GOW 30*) op het regionale Openbaar Vervoer-netwerk van en naar Amsterdam, ondanks dat de gemeenten daar afgelopen zomer al om vroegen.

Algemeen gisteren 18:06

Amstelveen van voorheen (391)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 391 een oude foto van het voormalige café-restaurant d’Amstelhoek op de grens van Amstelveen en Amsterdam.

Verkeer & Vervoer 24 feb. 2024 13:09

A10 geblokkeerd door klimaatactivisten

Amsterdam/Amstelveen - Enkele honderden klimaatactivisten hebben zaterdagmiddag Rijksweg A10 bij Amsterdam geblokkeerd. Leden van Extinction Rebellion trokken rond kwart over twaalf de snelweg op voor een demonstratie, die vooraf was verboden door Amsterdamse burgemeester Halsema.