Beeld van het rode busje met daarachter de scooter (FB)
112

Zoektocht naar bestuurder rood busje: rijdt meisje op scooter aan en gaat ervandoor

Amstelveen - In Amstelveen is sinds gisteren een flinke zoektocht gaande naar de bestuurder van een rood busje die maandagochtend (Tweede Pinksterdag) een meisje op een scooter aanreed in Westwijk en er vervolgens uitermate sneaky vandoor ging.

Van het incident en het wegrijden van het busje zijn beelden geplaatst op Facebook die honderden keren zijn gedeeld en duizenden keren zijn bekeken, maar de dader is nog altijd niet getraceerd.

Schande

De beelden bereikten ook wethouder Herbert Raat (VVD) die schande spreekt van de actie van de bestuurder en werk van de kwestie maakt. Ook hij deelde de beelden en roept iedereen op die meer weet dat te melden bij de politie of de gemeente en hoopt dat met meer camerabeelden de dader alsnog gevonden kan worden. ‘Dit is buiten alle proporties,’ zegt hij. 'Ik hoop van harte dat de bestuurder gevonden wordt.'

Asserring

De bestuurder van het busje reed maandagochtend achteruit aan de Asserring, omdat hij vermoedelijk een afslag naar Dignahoeve miste. Daarbij zag hij een 17-jarig meisje op een scooter, die keurig op ruime afstand stond te wachten volledig over het hoofd, met als gevolg een aanrijding. Het meisje kreeg de schrik van haar leven. Het voorwiel van haar scooter kwam klem te zitten onder het busje, maar ze wist er ondanks de grote schrik zonder verwondingen af te komen.

Wegrijden

Aanvankelijk stapte de bestuurder van het busje uit en leek hij zich om het geschrokken meisje te bekommeren, maar niets was minder waar. De bestuurder gaf in gebrekkig Nederlands aan dat hij zijn busje aan de kant zou zetten om de papieren in orde te maken, maar in plaats daarvan koos hij snel het hazenpad. Het geschrokken meisje kreeg pas door dat de bestuurder er echt vandoor was toen ze haar beschadigde scooter na de aanrijding aan de kant zette.

Blij met steun en hulp

De vader van het meisje, ondernemer Pim van Zwieten, vindt het gedrag van de bestuurder ongehoord en is ook enorm geschrokken. 'Het had veel erger kunnen aflopen, maar wegrijden op zo'n manier dat doe je niet.' 

Hij is onder de indruk dat zoveel mensen zijn beelden hebben gedeeld en spontaan hun hulp aan bieden en ook  (tot en met vandaag aan toe) daadwerkelijk op zoek zijn gegaan naar het busje in de omgeving van Westwijk. 'Dat is wel hartverwarmend. Het doet mij en mijn dochter goed dat zoveel mensen te hulp schieten om de dader te vinden.' De camerabeelden die er zijn, zijn helaas te vaag om een bedrijfsnaam of kenteken te kunnen achterhalen, maar toch hoopt hij dat de dader nog gevonden wordt. 'We denken dat het een busje was van een stucadoor of elektricien.' 

Het Facebook-bericht met de beelden is honderden keren gedeeld:


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.