AmstelveenZ

Zoektocht naar locatie voor nieuw scholencomplex & wijkcentrum in Middenhoven

Amstelveen – Omdat de huidige locatie van het scholencomplex aan Orion in Middenhoven te klein is voor toekomstbestendige huisvesting, gaat gemeente Amstelveen binnen de wijk op zoek naar een nieuwe locatie voor de drie aldaar gevestigde basisscholen en wijkcentrum De Meent.

Dat meldt wethouder Frank Berkhout (Onderwijs, D66) in een persbericht van de gemeente. Berkhout zegt  kwalitatief hoogstaande schoolgebouwen te willen realiseren, die toegerust zijn voor de toekomst en een wijkcentrum dat zijn belangrijke functie binnen de wijk behoudt.

Orion te klein
Eind 2019 is al een onderzoek geweest naar mogelijkheden voor nieuwbouw op de huidige locatie aan de Orion. De conclusie uit dat onderzoek is echter dat de locatie te klein is. 'Daarom is besloten om het zoekgebied binnen de wijk te vergroten', zegt Berkhout.

Verschillende locaties
'In het uitgebreide onderzoek gaan we verschillende locaties en mogelijkheden onderzoeken, waarbij belangrijke onderwerpen als verkeersveiligheid en parkeren ook een rol spelen. We verwachten de uitkomsten eind dit jaar, daarna moeten de plannen uitgewerkt worden en natuurlijk gebouwd worden. Dit gaat nog wel een aantal jaar in beslag nemen.'

Orion
In februari gaf de gemeenteraad opdracht voor uitgebreider onderzoek naar mogelijkheden voor vernieuwing van de schoolgebouwen en wijkcentrum de Meent aan de Orion. De huidige (school)gebouwen kunnen nog een paar jaar worden gebruikt, maar de gebouwen verkeren in matige staat. Om het werk- en schoolklimaat binnen het gebouw te verbeteren worden nu verschillende maatregelen genomen: zo komt er nog voor de zomer een hittewerende folie op het dak en de ramen en worden airco's geplaatst.

Gemeente betaalt mee
Wethouder onderwijs Frank Berkhout: 'Renovatie en onderhoudskosten zijn in principe de verantwoordelijkheid van de schoolbesturen. Maar de keuze om uitgebreider onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor nieuwbouw is ónze keuze geweest. Daarom willen we de schoolbesturen nu tegemoet komen en betalen we de helft van de werkzaamheden die zorgen voor een beter school- en werkklimaat.'


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.