Volksuniversiteit Amstelland

Zomercursussen bij Platform C en Volksuniversiteit

Amstelveen - Platform C | Volksuniversiteit Amstelland biedt in de zomervakantie een divers programma aan activiteiten. Er is nog plek voor onder andere de volgende cursussen:

Basisworkshop fotografie vakantie

Fotografe Didy van der Veen leert cursisten in een paar uur hoe je de sfeer van je vakantie het beste kunt vangen. Je komt meer te weten over compositie, belichting, het licht, ISO waarden, scherpstellen en gebruik van eventueel een statief om zo tot een beter eindresultaat te komen. Onderwerpen als landschap, mensen, actie foto's, sfeer en compositie komen aan de orde en ook worden tips gegeven voor het combineren van foto's voor in een gedrukt fotoboek.

Deze cursus wordt gegeven op zondag 7 juli en duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Deelname kost 52 euro. 

Summer school – Dutch for beginners intensive

Voor de Engelstalige inwoners: A short, very intensive course, for English speaking foreigners who want to reach the basic level in five weeks. Successful students will be able to go on to Nederlands 2 in September 2019. The programme comprises vocabulary, grammar, reading, writing, listening and pronunciation. Conversation will be added gradually. Note: Not only will there be 12 hours of teaching per week, students will have to reserve at least the same number of hours for homework.

This course starts monday August 5 from 09.30 to 12.30 hours en contains twenty lessons. The costs are 485 euro.

Aquarelleren gevorderden

In deze driedaagse cursus gaat docent Robert van Keppel met een groep (gevorderde) cursisten aquarelleren, schilderen en tekenen. Dit gebeurt in de openlucht; in een heempark of aan het water. Er wordt aandacht besteed aan het goed waarnemen van bloemen, bomen, reflectie van water en compositie van de onderwerpen. Ook het mengen van kleuren, penseeltechnieken en verschillende wijzen van verf opbrengen zal ter sprake komen.
Deze cursus wordt gehouden van maandag 29 tot en met zondag 31 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 130 euro.

Inschrijven is mogelijk via www.vu-amstelland.nl of bij de balie op de derde verdieping van Platform C | Volksunivesiteit aan het Stadsplein 99.

 


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.