Zomerschool Amstelveen van start

Amstelveen - Vanaf vandaag opent de Amstelveense zomerschool haar deuren. Op het programma staan lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen. Voor hen organiseert de gemeente deze zomerschool.

Frank Berkhout wethouder Jeugd en Onderwijs: ‘Met leeftijdgenootjes samen leren en spelen, die interactie is voor ieder kind belangrijk. Daarom hebben we, met behulp van de scholen, kinderen uitgenodigd voor wie dit steuntje in de rug in hun sociaal emotionele ontwikkeling welkom is. Deze zomerschool organiseren we kosteloos. Een week lang zorgeloos genieten voor kinderen is dankzij veel partners mogelijk gemaakt.’

Verschillende aanbieders zoals de bibliotheek, de Buitenspeelbus, kunstenaars vanuit Platform C en Robotwise helpen mee om de kinderen een afwisselend programma aan te bieden. Zo kunnen kinderen aan de slag met robots, zijn er theaterlessen, leren ze schetsen en schilderen en leren ze om digitaal hun verhaal te vertellen en schrijven.

De zomerschool is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de schoolbesturen Amstelwijs en Amstelland. Aanmelding heeft plaatsgevonden via de scholen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Hinder door afgesloten A9 Amstelveen

Amstelveen - Lokaal en regionaal verkeer ondervindt dit weekeinde hinder van de afsluiting van Rijksweg A9 door Amstelveen.

Sport gisteren 10:00

Nieuwe manager zwembad: Menno Valk staat in de startblokken

Amstelveen - Kortere wachtlijsten voor de zwemles, meer aqua activiteiten, nieuwbouwplannen. De nieuwe manager van zwembad De Meerkamp, Menno Valk, staat te popelen om het avontuur aan te gaan. De gedreven manager heeft zijn sporen verdiend in de wereld van zwembaden exploitatie. Maar ook in het water is de Almeerder ervaren en heeft jarenlang op hoog niveau waterpolo gedaan. Kortom, hoogste tijd voor een kennismaking.

Horeca 18 jun. 2021 19:00

Stadshart Horeca Hits (2): Speciaalbier, cocktails & fingerfood van Bar Dixie - Beer & Kitchen

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In deze tweede aflevering: speciaalbier & cocktails in combinatie met fingerfood van Bar Dixie – Beer & Kitchen.