Zomerschool Amstelveen van start

Amstelveen - Vanaf vandaag opent de Amstelveense zomerschool haar deuren. Op het programma staan lessen in theater, techniek, kunst, cultuur en sport. Door de coronacrisis zaten kinderen veel thuis, zagen geen klasgenoten en gingen niet naar de sportclub. Dit gebrek aan sociale interactie is sommige kinderen erg zwaar gevallen. Voor hen organiseert de gemeente deze zomerschool.

Frank Berkhout wethouder Jeugd en Onderwijs: ‘Met leeftijdgenootjes samen leren en spelen, die interactie is voor ieder kind belangrijk. Daarom hebben we, met behulp van de scholen, kinderen uitgenodigd voor wie dit steuntje in de rug in hun sociaal emotionele ontwikkeling welkom is. Deze zomerschool organiseren we kosteloos. Een week lang zorgeloos genieten voor kinderen is dankzij veel partners mogelijk gemaakt.’

Verschillende aanbieders zoals de bibliotheek, de Buitenspeelbus, kunstenaars vanuit Platform C en Robotwise helpen mee om de kinderen een afwisselend programma aan te bieden. Zo kunnen kinderen aan de slag met robots, zijn er theaterlessen, leren ze schetsen en schilderen en leren ze om digitaal hun verhaal te vertellen en schrijven.

De zomerschool is een initiatief van de gemeente in samenwerking met de schoolbesturen Amstelwijs en Amstelland. Aanmelding heeft plaatsgevonden via de scholen.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen 11 aug. 2020 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 11 aug. 2020 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.