Gemeente Amstelveen

Zomerse dagen: watervertier bij Amstelveense speelbadjes

Amstelveen - Met het mooie weer van de komende dagen zijn de Amstelveense speelbadjes weer geopend. Amstelveen telt zes gemeentelijke badjes.

De badjes worden bij een weersverwachting van warmer dan 20 graden en rustig zonnig weer, tussen 8.00 uur en 12.00 uur gevuld met water en worden vanaf 18.00 uur weer geleegd, maar de gemeente kan van de genoemde openingstijden afwijken. Bijvoorbeeld bij (kans op) onweer worden de badjes uit veiligheidsoverwegingen niet met water gevuld.

Naast de zes gemeentelijke speelbadjes verspreid over de verschillende wijken in Amstelveen beheren en vullen vrijwilligers in Bovenkerk een speelbadje in het Urbanuspark. Vroeger had Amstelveen meer speelbadjes, maar in 2011 werden enkele speelbadjes wegbezuinigd.

De speelbadjes liggen inde wijken  Elsrijk (Lucas van Leydenweg), Groenelaan (Alpen Rondweg), Keizer Karelpark (Lindenlaan), Middenhoven (Park Middenhoven), Patrimonium (Broersepark) en Westwijk (Duin en Kruidberg). Ook het Amsterdamse bos heeft speelbaden.


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.