Gemeente Amstelveen

Zonnepanelenactie gemeente Amstelveen

Amstelveen - Amstelveense woningeigenaren die overwegen om zonnepanelen te plaatsen kunnen meedoen met een speciale zonnepanelenactie van de gemeente Amstelveen. De gemeente meldt dat het scherpe prijzen kan bieden door gebundelde aankoop. 

'Investering in 5 tot 10 jaar terug'

Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid, D66): 'We zien dat er steeds meer zonnepanelen op de daken van huizen in Amstelveen worden gelegd. In maart hebben er tijdens de zonnepanelenactie meer dan honderd huiseigenaren meegedaan, wat een besparing van 146 ton CO₂  per jaar oplevert. Want met zonnepanelen wordt de CO₂-uitstoot minder, de energierekening lager en u wekt uw eigen energie op. Natuurlijk is het een investering, maar die verdient u in de regel terug in 5 tot 10 jaar.'

Volgens de gemeente biedt de actie ook voordeel omdat er al ervaren installateurs op basis van kwaliteit en dienstvelening zijn geselecteerd.

Online informatiebijeenkomst 27 oktober

Ter voorbereiding op de zonnepanelenactie wordt op woensdag 27 oktober 2021 van 19.30-21.00 uur een online informatiebijeenkomst georganiseerd. Inwoners krijgen tijdens deze bijeenkomst informatie over de zonnepanelenactie en er kunnen vragen worden gesteld aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de installateur.

Particulieren kunnen sowieso 21 procent BTW op de aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst. Het Energieloket Amstelveen heeft hiervoor een simpel stappenplan opgesteld

Inschrijven voor de zonnepanelenactie

Inwoners kunnen zich tot 6 december 2021 inschrijven voor de zonnepanelenactie. Na inschrijving ontvangen zij een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname zal de installateur advies geven over onder andere de hoeveelheid en locatie van de zonnepanelen. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte, waarna er besloten kan worden om mee te doen.

Inschrijven en informatie: www.regionaalenergieloket.nl/acties


Meer nieuws

Politiek gisteren 10:49

Politiek Plein Amstelveen: op naar de gemeenteraadsverkiezingen (1)

Amstelveen – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022 worden lokale media in toenemende mate bestookt met politieke persberichten.  Om een beetje overzicht te creëren verzamelt AmstelveenZ in de rubriek Politiek Plein Amstelveen vanaf december 2021 wekelijks de diverse (pers-)berichten die de partijen in Amstelveen hebben uitgegeven in één verzamelbericht.

Onderwijs & Educatie gisteren 09:00

Noor & Amaya in de Kinderrijk Kinderraad

Amstelveen - Op 20 november is de jaarlijkse Internationale Dag van de Rechten van het Kind. KinderRijk vindt het belangrijk om kinderen de ruimte te geven hun stem te laten horen. De organisatie wil weten wat er in de kinderen omgaat en luistert naar wat hen bezighoudt. Om die reden is vorig jaar de KinderRijk KinderRaad opgericht. Het woord is aan leden Noor en Amaya.