Eerdere afsluiting van de Buitenvelderstelaan leidde tot grote verkeersproblemen in Amstelveen (2022)

Zorgen in Amstelveen om autoluw-plannen Amsterdam

Amstelveen - De Amstelveense coalitiepartij VVD maakt zich grote zorgen sinds gemeente Amsterdam de ambitie heeft uitgesproken om veel wegen door de stad te willen afsluiten voor doorgaand autoverkeer. ‘Als de nieuwe plannen doorgaan, dan zal de doorstroming van het verkeer in buurgemeenten als Amstelveen ernstige hinder ondervinden,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen, die eveneens lid is van de raad van de Vervoerregio Amsterdam.

‘Vorig jaar hebben wij gezien wat de afsluiting van de Buitenvelderstelaan voor Amstelveen betekent. Iedereen op de Beneluxbaan stond muurvast. Ik moet er niet aan denken, dat dat voortaan altijd zo gaat zijn,’ zegt Van Leeuwen. Ook voorziet hij toenemende parkeerproblematiek in Amstelveen.

Parkeren

Het invoeren van betaald parkeren in Buitenveldert door Amsterdam toonde dat eerder al aan. ‘Eerder leidde dit al tot problemen met overlast van Amsterdammers die veelvuldig in Amstelveen parkeren waardoor ook Amstelveen betaald parkeren moest invoeren.'

Hulpdiensten

Van Leeuwen heeft namens de VVD schriftelijke vragen aan het College van Amstelveen gesteld die zich ook richten op de bereikbaarheid voor hulpdiensten, zoals bijvoorbeeld de spoedeisende hulp van het VUMC. ‘Het kan niet waar zijn, dat door deze plannen daar problemen mee zou kunnen ontstaan.’

A10 en A9

Daarnaast verwacht Van Leeuwen dat de plannen ook negatieve gevolgen zullen hebben voor het verkeer op de A10 en A9: ‘Terwijl Amsterdam deze plannen introduceert, worden door het Rijk juist miljardeninvesteringen gedaan in de verbreding van de A9 en het toekomstige Zuidasdok. Het idee is dat mensen dan vanzelf de auto zullen laten staan, maar op dit moment zijn hiervoor te weinig alternatieven en nemen de budgetten voor het Openbaar Vervoer eerder af dan toe. Men moet eerst de zaken voor elkaar hebben voordat met de mensen uit hun auto pest.’

menno van leeuwen vvd.jpg
Menno van Leeuwen (VVD)

Naast deze vragen heeft Van Leeuwen in de Vervoerregio Amsterdam ook aandacht gevraagd voor andere belangrijke onderwerpen zoals fietsveiligheid, het verbreden van de Bovenkerkerweg, een OV station in Legmeer en de wens om Amstelveen-Zuid/Aalsmeer/Uithoorn een directe verbinding te geven met Schiphol.


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten gisteren 10:56

Amstelveen Culinair: Ticketverkoop gestart met positieve reacties

Amstelveen - Het culinaire evenement, "Amstelveen Culinair", dat dit jaar op zaterdag  6 juli plaatsvindt, met een speciale editie voor bedrijven op 5 juli, heeft een goede start gemaakt met de ticketverkoop sinds 6 april. Het evenement trekt al veel aandacht en de tickets werden al volop geboekt.

Algemeen gisteren 09:35

‘Invoeren betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk’

Amstelveen - De VVD Amstelveen stelt dat het invoeren van betaald parkeren in heel Amstelveen uiteindelijk onvermijdelijk zal zijn. ‘Onze insteek zal zijn dat parkeervergunningen voor inwoners en ondernemers goedkoop blijven en dat er per wijk ruimte is voor maatwerkoplossingen,’ stelt VVD-raadslid Menno van Leeuwen in een vooruitblik op volledig betaald parkeren in Amstelveen.

Amstelveen van voorheen 21 apr. 2024 19:26

Amstelveen van voorheen (399)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 399 een oude foto van het voormalige raadhuis van Amstelveen op de hoek van de Dorpsstraat in het Oude Dorp.

Algemeen 20 apr. 2024 14:24

Werkzaamheden A9-viaduct Beneluxbaan in volle gang

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan, ten behoeve van de verbreding van Rijksweg A9, zijn sinds vrijdagavond in volle gang. Door de werkzaamheden is de Beneluxbaan (en de naastgelegen Keerpuntweg en Ouverture) dit weekeinde afgesloten voor verkeer. Ook tram 25 rijdt niet.