Zorgen om aanhoudende vernielingen in Amstelveen Noord

Zorgen om aanhoudende vernielingen in Amstelveen Noord

Amstelveen - Diverse bewoners van de wijk Elsrijk (e.o) in Amstelveen Noord zijn de aanhoudende vernielingen in de wijk zat. Afgelopen week werd opnieuw (tot twee keer toe) een bushokje op de kruising Molenweg/Graaf Aelbrechtlaan gesloopt en ook zorgen brandstichtingen in parken voor ergernis.

Recent ging een zitgelegenheid in het Broersepark in vlammen op en ook werd in het Rijksmonumentale Jac. P. Thijssepark tot twee keer toe brand gesticht. Eind mei en begin juni riepen beheerders van het heempark na het ontdekken van de brandstichting parkbezoekers al op extra alert te zijn op onraad, want een brand kan (zeker in de zomermaanden) desastreuze gevolgen hebben.

Voor diverse wijkbewoners is de maat vol. Het slopen van het beruchte bushokje aan de Molenweg blijft een terugkerend fenomeen. Werd afgelopen weekend het glas voor de zoveelste keer aan diggelen geslagen; het was nog niet gerepareerd of er lag medio deze week weer een raam in duizend stukjes. 

Voor de vernielingen zouden kiezels die op het spoor van de museumtram liggen gebruikt worden. Die worden van een afstand hard tegen het glas gegooid, dat daar niet tegen bestand is.   

Recent werd brand gesticht in het Broersepark (Foto: VTF), maar ook in het Jac. P Thijssepark was het 2 keer raak.


Reacties