Melissa Bosker, Jacqueline Höcker (beiden AVA) en Ilika Polderman (GroenLinks)

'Zorgen om excessief drugsgebruik onder Amstelveense jongeren'

Amstelveen - Amstelveense jongeren gebruiken op steeds lagere leeftijd drugs, zo stellen de politieke partijen AVA en GroenLinks. ‘Zowel politie als jongerenwerkers maken zich zorgen over het excessieve drugsgebruik en de gevaren ervan’, zegt AVA-raadslid Jacqueline Höcker, die samen met haar partijgenoot Melissa Bosker en GroenLinks-raadslid Ilika Polderman voor elkaar willen krijgen dat het gemeentebestuur meer gaat inzetten op drugspreventie voor jongeren.

‘In Nederland is er een gedoogbeleid voor softdrugs, maar met harddrugs wordt onder jongeren steeds meer geëxperimenteerd’, concluderen de partijen. Zij zullen in de komende raadsvergadering (20 juni 2018) een motie indienen om meer in te zetten op drugspreventie onder jongeren.

Zorgwekkend

De indieners van de motie vinden dat er een zorgwekkende ontwikkeling gaande is en het wordt tijd dat er meer wordt ingezet op preventie en voortijdig ingrijpen. ‘Het beleid nu in Amstelveen is gericht op risico-preventie, jongeren die in de risicogroep vallen en tijdig geholpen kunnen worden. Daardoor zijn jongeren die niet in de risicogroep vallen vaak onzichtbaar.’

Voorlichting

Ilika Polderman van GroenLinks wil dat mensen die drugs gebruiken weten wat ze innemen: ‘Voorlichting is hiervoor de eerste stap. Bijvoorbeeld, naast voorlichting op scholen, ook voorlichting op festivals door Unity en op straat door jongerenwerk.’

Samenwerking

AVA en GroenLinks willen met de motie bereiken dat er meer samenwerking en integraliteit komt met politie, jongerenwerk, gemeente, scholen, cultuurinstellingen en sportverenigingen. ‘We willen een gezonde goede toekomst voor onze kinderen en daarom moet er meer geïnvesteerd worden in de preventie van drugsgebruik.’


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:27

Amstelveen stelt 65.000 euro beschikbaar aan Urbanuskerk

Amstelveen – Gemeente Amstelveen heeft voor de restauratie van de monumentale Urbanuskerk in Bovenkerk eenmalig 65.000 euro beschikbaar gesteld: met het geld wordt in hoofdzaak nieuw voorzetglas voor de speciale glas-in-loodramen betaald en wordt de kerk bovendien fraai uitgelicht.

Politiek gisteren 16:43

Opluchting om gemeentelijke aanschaf 'HogeNood app'

Amstelveen – Met de door gemeente Amstelveen aangeschafte HogeNood app kunnen inwoners met hun smartphone tegenwoordig direct het dichtstbijzijnde opengestelde toegankelijke toilet in Amstelveen vinden. 

Algemeen gisteren 14:30

KWF haalt bijna 30.000 euro op in Amstelveen tijdens collecteweek

Amstelveen - Tijdens de collecteweek in Amstelveen is door vrijwilligers van het KWF maar liefst € 29.836,- opgehaald. 'We zijn iedereen in Amstelveen heel dankbaar voor hun gift', zegt Bas Gijsbers, secretaris van collecteteam Amstelveen.