Femke Lagerveld (VVD)

Zorgen om oplopende wachtlijst zwemles Amstelveen: '900 kinderen in de wacht'

Amstelveen -  De VVD Amstelveen meldt dat op dit moment staan maar liefst ruim 900 kinderen op de wachtlijst staan voor zwemlessen in Amstelveen. De partij maakt zich grote zorgen.

Eerder dit jaar stonden er volgens de VVD nog 600 kinderen op de wachtlijst; de liberalen van een forse stijging: ‘Daarnaast kan het tot 13 maanden duren voordat een kind met zwemlessen kan beginnen. Nu is natuurlijk eerder dit jaar het zwembad in Uithoorn gesloten en is er in die gemeente geen vervanging gekomen. Dit doet niet af aan het feit dat er veel zorgen zijn bij onze inwoners over de zwemvaardigheid van hun kinderen.’

Vragen

Femke Lagerveld, raadslid en woordvoerder sport namens de VVD Amstelveen , ziet graag meer urgentiebesef en overweegt aanvullende (mondelinge) vragen in te dienen om onder andere  het College van B en W te vragen ieder half jaar een update naar de raad te sturen om zo de vinger aan de pols te houden hoe het staat met het terugdringen van de wachtlijst voor zwemlessen.’

Balans

Daarnaast zou de VVD-fractie het college willen vragen als aandeelhouder in AmstelveenSport goed de balans te bewaken tussen het publieke belang van zwemveiligheid dat een kerntaak van de gemeente is en andere belangen.

Extra bad

Het extra badwater dat er met de oplevering van een extra bad eind 2024 aankomt is en blijft natuurlijk de beste maatregel. Maar dit duurt nog 2 jaar en in de tussentijd loopt het aantal kinderen op de wachtlijst waarschijnlijk verder op.

Zomervakantie

De VVD vindt het positief te lezen dat het college ook veel belang hecht aan zwemveiligheid en dat AmstelveenSport de opdracht heeft gekregen kinderen vanaf hun vijfde levensjaar zo snel mogelijk te laten starten met zwemlessen. De VVD-fractie is ook blij dat dat het College met ons van mening is dat zwemlessen in de zomervakantie (zoveel mogelijk) moeten doorgaan.

Onduidelijkheden

De VVD is wel teleurgesteld dat, volgens AmstelveenSport, het maximaal haalbare is bereikt om met praktische oplossingen toch zoveel mogelijk kinderen te laten starten met zwemles: 'Daarnaast zouden wij bij het antwoord over het recreatief zwemmen meer context willen krijgen. Zowel in het antwoord als in het jaarverslag is onduidelijk hoeveel mensen gebruik maken van het recreatief zwemmen en op welke tijden. Wij zullen hier binnenkort mondelinge vragen aan het college over stellen.'

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.

Horeca gisteren 15:01

Proost! Café Thijs tien jaar in Oude Dorp

Amstelveen - Café Thijs in de Dorpsstraat in het Oude Dorp heeft gisterenavond het 10-jarig bestaan gevierd. Het café is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot een vaste waarde in het Amstelveense horecalandschap en een meer dan gezellige ontmoetingsplaats waar iedereen welkom is.