Femke Lagerveld (VVD)

Zorgen om oplopende wachtlijst zwemles Amstelveen: '900 kinderen in de wacht'

Amstelveen -  De VVD Amstelveen meldt dat op dit moment staan maar liefst ruim 900 kinderen op de wachtlijst staan voor zwemlessen in Amstelveen. De partij maakt zich grote zorgen.

Eerder dit jaar stonden er volgens de VVD nog 600 kinderen op de wachtlijst; de liberalen van een forse stijging: ‘Daarnaast kan het tot 13 maanden duren voordat een kind met zwemlessen kan beginnen. Nu is natuurlijk eerder dit jaar het zwembad in Uithoorn gesloten en is er in die gemeente geen vervanging gekomen. Dit doet niet af aan het feit dat er veel zorgen zijn bij onze inwoners over de zwemvaardigheid van hun kinderen.’

Vragen

Femke Lagerveld, raadslid en woordvoerder sport namens de VVD Amstelveen , ziet graag meer urgentiebesef en overweegt aanvullende (mondelinge) vragen in te dienen om onder andere  het College van B en W te vragen ieder half jaar een update naar de raad te sturen om zo de vinger aan de pols te houden hoe het staat met het terugdringen van de wachtlijst voor zwemlessen.’

Balans

Daarnaast zou de VVD-fractie het college willen vragen als aandeelhouder in AmstelveenSport goed de balans te bewaken tussen het publieke belang van zwemveiligheid dat een kerntaak van de gemeente is en andere belangen.

Extra bad

Het extra badwater dat er met de oplevering van een extra bad eind 2024 aankomt is en blijft natuurlijk de beste maatregel. Maar dit duurt nog 2 jaar en in de tussentijd loopt het aantal kinderen op de wachtlijst waarschijnlijk verder op.

Zomervakantie

De VVD vindt het positief te lezen dat het college ook veel belang hecht aan zwemveiligheid en dat AmstelveenSport de opdracht heeft gekregen kinderen vanaf hun vijfde levensjaar zo snel mogelijk te laten starten met zwemlessen. De VVD-fractie is ook blij dat dat het College met ons van mening is dat zwemlessen in de zomervakantie (zoveel mogelijk) moeten doorgaan.

Onduidelijkheden

De VVD is wel teleurgesteld dat, volgens AmstelveenSport, het maximaal haalbare is bereikt om met praktische oplossingen toch zoveel mogelijk kinderen te laten starten met zwemles: 'Daarnaast zouden wij bij het antwoord over het recreatief zwemmen meer context willen krijgen. Zowel in het antwoord als in het jaarverslag is onduidelijk hoeveel mensen gebruik maken van het recreatief zwemmen en op welke tijden. Wij zullen hier binnenkort mondelinge vragen aan het college over stellen.'

 


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.